Mi-a placut ideea foarte mult, mai ales ca nu implica mult efort din partea mea s-o realizez - totul se face repede si frumos. Rezultatul este foarte bun, chiar neasteptat de bun, incercati neaparat reteta.
Eu am inlocuit in reteta smantana cu lapte batut si mi-a iesit blatul putin mai maroniu, din cauza reactiei bicarbonatului. Daca faceti cu smantana blatul ar trebui sa fie alb, desi la gust nu ar fi cred ca nici o diferenta.
Ceapa se taie cubulete mici si se rumeneste putin in ulei.
Intr-un bol puneti pieptul de pui taiat cubulete, cascavalul dat prin razatoare, ceapa calita si optional mararul tocat.
Adaugati sare, piper si amestecati bine cu o lingura - aceasta va fi umplutura placintei.
Intr-un alt bol amestecati smantana cu untul topit.
Adaugati bicarbonatul, sarea si zaharul, amestecati bine cu un tel.
Apoi adaugati ouale si laptele, amestecati.
La urma vine faina, amestecati sa nu fie cocoloase.
Trebuie sa va iasa un aluat ca smantana groasa.
Asterneti cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati in ea aluatul si il distribuiti uniform cu o lingura.
Peste aluat distribuiti uniform umplutura de carne.
Placinta se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se racoreasca bine inainte de servire.
Portionati dupa preferinte si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.