Mi-a plăcut ideea foarte mult, mai ales că nu implică mult efort din partea mea s-o realizez - totul se face repede și frumos. Rezultatul este foarte bun, chiar neașteptat de bun, încercați neapărat rețeta.
Eu am înlocuit în rețetă smântâna cu lapte bătut și mi-a ieșit blatul puțin mai maroniu, din cauza reacției bicarbonatului. Dacă faceți cu smântână blatul ar trebui să fie alb, deși la gust nu ar fi cred că nici o diferență.
Ceapa se taie cubulețe mici și se rumenește puțin în ulei.
Într-un bol puneți pieptul de pui tăiat cubulețe, cașcavalul dat prin răzătoare, ceapa călită și opțional mărarul tocat.
Adăugați sare, piper și amestecați bine cu o lingură - aceasta va fi umplutura plăcintei.
Într-un alt bol amestecați smântâna cu untul topit.
Adăugați bicarbonatul, sarea și zahărul, amestecați bine cu un tel.
Apoi adăugați ouăle și laptele, amestecați.
La urmă vine făina, amestecați să nu fie cocoloașe.
Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna groasă.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă mare de aragaz, turnați în ea aluatul și îl distribuiți uniform cu o lingură.
Peste aluat distribuiți uniform umplutura de carne.
Plăcinta se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40-45 de minute, până se rumenește frumos.
Lăsați să se răcorească bine înainte de servire.
Porționați după preferințe și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.