Desi aceasta mancarica am facut-o cu carne de iepure, metoda poate fi aplicata cu usurinta si la carne de pui/curcan. Iese un sos delicios, consistent si gustos, cartofii i-am adaugat doar din pofta, puteti sa nu-i puneti.
Inca o remarca, in mod normal puteti gati aceasta mancarica si la tuci/ceaun, eu mai nou sunt foarte impresionata de multicooker-ul meu - deja este pe loc de cinste in bucatarie si isi face treaba de minune. Am gatit mancarea aceasta in el si a iesit perfect. Sa nu ma intrebati de marca aparatului, este unul din cele mai ieftine de pe piata si isi face treaba foarte bine, deci doar sa va obisnuiti cu el.
Carnea de iepure se curata si spala bine, se portioneaza dupa preferinte.
Intr-un ceaun/cratita cu fund gros incalziti bine uleiul, adaugati carnea. Lasati sa se rumeneasca bine, mai amestecati in ceaun periodic.
Cand carnea s-a rumenit adaugati ceapa tocata - nu o maruntiti prea tare. Amestecati si lasati cam 5 minute, mai amestecati 1-2 ori.
Apoi adaugati sarea, piperul si frunza de dafin.
Turnati apa cat sa acopere carnea, lasati pe foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati pana carnea s-a fiert bine. Poate sa fiarba de la 1 ora pana la 2, 3 - in functie de cat de batrana este carnea de iepure.
Cu jumatate de ora inainte sa fie gata carnea, optional puteti adauga cativa cartofi taiati cubulete.
Dupa ce a fiert carnea si cartofii pregatim sosul de smantana.
Intr-un bol puneti smantana si faina, amestecati.
Turnati in smantana incet, amestecand repede, 2 polonice din supa de carne din cratita.
Turnati acest sos in cratita cu carne, amestecati bine si lasati sa fiarba cam 5 minute.
Mai potriviti de sare daca este nevoie, puteti adauga si putin patrunjel tocat la urma.
Luati de pe foc si lasati inca 10 minute sa se patrunda.
Serviti cu orice salata va place, merge perfect cu muraturi, cred ca si o mamaliga s-ar potrivi aici.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.