Deși această mâncărică am făcut-o cu carne de iepure, metoda poate fi aplicată cu ușurință și la carne de pui/curcan. Iese un sos delicios, consistent și gustos, cartofii i-am adăugat doar din poftă, puteți să nu-i puneți.
Încă o remarcă, în mod normal puteți găti această mâncărică și la tuci/ceaun, eu mai nou sunt foarte impresionată de multicooker-ul meu - deja este pe loc de cinste în bucătărie și își face treaba de minune. Am gătit mâncarea aceasta în el și a ieșit perfect. Să nu mă întrebați de marca aparatului, este unul din cele mai ieftine de pe piață și își face treaba foarte bine, deci doar să vă obișnuiți cu el.
Carnea de iepure se curăță și spală bine, se porționează după preferințe.
Într-un ceaun/cratiță cu fund gros încălziți bine uleiul, adăugați carnea. Lăsați să se rumenească bine, mai amestecați în ceaun periodic.
Când carnea s-a rumenit adăugați ceapa tocată - nu o mărunțiți prea tare. Amestecați și lăsați cam 5 minute, mai amestecați 1-2 ori.
Apoi adăugați sarea, piperul și frunza de dafin.
Turnați apă cât să acopere carnea, lăsați pe foc mare până începe să fiarbă, apoi dați focul mic și lăsați până carnea s-a fiert bine. Poate să fiarbă de la 1 oră până la 2, 3 - în funcție de cât de bătrână este carnea de iepure.
Cu jumătate de oră înainte să fie gata carnea, opțional puteți adăuga câțiva cartofi tăiați cubulețe.
După ce a fiert carnea și cartofii, pregătim sosul de smântână.
Într-un bol puneți smântâna și făina, amestecați.
Turnați în smântână încet, amestecând repede, 2 polonice din supa de carne din cratiță.
Turnați acest sos în cratița cu carne, amestecați bine și lăsați să fiarbă cam 5 minute.
Mai potriviți de sare dacă este nevoie, puteți adăuga și puțin pătrunjel tocat la urmă.
Luați de pe foc și lăsați încă 10 minute să se pătrundă.
Serviți cu orice salată vă place, merge perfect cu murături, cred că și o mămăligă s-ar potrivi aici.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.