Meatballs cu ouă

Sunt o alternativă perfectă la clasicele pârjoale, se prepară mai repede, mai ușor și arată mult mai bine pe un platou cu aperitive.

Ingrediente
Carne tocată amestec (vită/porc)
600 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Usturoi
2 buc
adică 2 căței
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
1 buc
1 legătură
Ouă fierte
6 buc
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 buc
un vârf de linguriță
Ouă
2 buc
   
Muștar
1 lingura
   
Pesmet alb/galben
200 g
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți amestecul de carne tocată, dacă nu ați cumpărat-o deja tocată.

Meatballs cu ouă - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curăță, se taie mărunt și se călește 1 min în ulei

Meatballs cu ouă - Pas 2
Pas 3

Adăugați usturoiul pisat și jumătate din cantitatea de verdeață tocată și mai căliți 4-5 min.

Meatballs cu ouă - Pas 3
Pas 4

Scurgeți uleiul din legumele călite, apoi le adăugați în carnea tocată - mai adăugați restul de verdeață, sarea și piperul.

Meatballs cu ouă - Pas 4
Pas 5

Amestecați și bateți bine carnea ca să se uniformizeze.

Meatballs cu ouă - Pas 5
Pas 6

Împărțiți carnea în 6 părți.

Meatballs cu ouă - Pas 6
Pas 7

Fiecare parte de carne se turtește bine cu palmele și în mijloc se pune oul fiert.

Meatballs cu ouă - Pas 7
Pas 8

Atenți formați o bilă cu oul în mijloc. În așa fel le faceți pe toate 6.

Meatballs cu ouă - Pas 8
Pas 9

Bateți cele 2 ouă cu muștar.

Meatballs cu ouă - Pas 9
Pas 10

Fiecare bilă o treceți prin pesmet.

Meatballs cu ouă - Pas 10
Pas 11

Apoi prin amestecul de ouă cu muștar.

Meatballs cu ouă - Pas 11
Pas 12

Apoi iar le treceți prin pesmet și le prăjiți în ulei pe toate părțile până se rumenesc bine.

Meatballs cu ouă - Pas 12
Pas 13

După asta le mai puneți 15 min la cuptor preîncălzit.

Meatballs cu ouă - Pas 13
Pas 14

Le lăsați să se răcească bine la frigider, apoi le serviți la orice garnitură de legume sau ca aperitiv la o masă festivă. Eu le tai felii de 1 cm și arată ca niște rulade cu ou.

Poftă Bună!

Meatballs cu ouă - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 bucăți)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: gotovim-doma,ru