Sunt o alternativă perfectă la clasicele pârjoale, se prepară mai repede, mai ușor și arată mult mai bine pe un platou cu aperitive.
Pregătiți amestecul de carne tocată, dacă nu ați cumpărat-o deja tocată.
Ceapa se curăță, se taie mărunt și se călește 1 min în ulei
Adăugați usturoiul pisat și jumătate din cantitatea de verdeață tocată și mai căliți 4-5 min.
Scurgeți uleiul din legumele călite, apoi le adăugați în carnea tocată - mai adăugați restul de verdeață, sarea și piperul.
Amestecați și bateți bine carnea ca să se uniformizeze.
Împărțiți carnea în 6 părți.
Fiecare parte de carne se turtește bine cu palmele și în mijloc se pune oul fiert.
Atenți formați o bilă cu oul în mijloc. În așa fel le faceți pe toate 6.
Bateți cele 2 ouă cu muștar.
Fiecare bilă o treceți prin pesmet.
Apoi prin amestecul de ouă cu muștar.
Apoi iar le treceți prin pesmet și le prăjiți în ulei pe toate părțile până se rumenesc bine.
După asta le mai puneți 15 min la cuptor preîncălzit.
Le lăsați să se răcească bine la frigider, apoi le serviți la orice garnitură de legume sau ca aperitiv la o masă festivă. Eu le tai felii de 1 cm și arată ca niște rulade cu ou.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.