Sunt o alternativa perfecta la clasicele parjoale, se prepara mai repede, mai usor si arata mult mai bine pe un platou cu aperitive.
Pregatiti amestecul de carne tocata, daca nu ati cumparat-o deja tocata.
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste 1 min in ulei
Adaugati usturoiul pisat si jumatate din cantitatea de verdeata tocata si mai caliti 4-5 min.
Scurgeti uleiul din legumele calite, apoi le adaugati in carnea tocata - mai adaugati restul de verdeata, sarea si piperul.
Amestecati si bateti bine carnea ca sa se uniformizeze.
Impartiti carnea in 6 parti.
Fiecare parte de carne se turteste bine cu palmele si in mijloc se pune oul fiert.
Atent formati o bila cu oul in mijloc. In asa fel le faceti pe toate 6.
Bateti cele 2 oua cu mustar.
Fiecare bila o treceti prin pesmet.
Apoi prin amestecul de oua cu mustar.
Apoi iar le treceti prin pesmet si le prajiti in ulei pe toate partile pana se rumenesc bine.
Dupa asta le mai puneti 15 min la cuptor preincalzit.
Le lasati sa se raceasca bine la frigider, apoi le serviti la orice garnitura de legume sau ca aperitiv la o masa festiva. Eu le tai felii de 1 cm si arata ca niste rulade cu ou.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.