Meatballs cu oua

Sunt o alternativa perfecta la clasicele parjoale, se prepara mai repede, mai usor si arata mult mai bine pe un platou cu aperitive.

Ingrediente
Carne tocata amestec(vita/porc)
600 g
Ceapa alba
2 buc
Usturoi
2 buc
adica 2 catei
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 buc
1 legatura
Oua fierte
6 buc
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 buc
un varf de lingurita
Oua
2 buc
Mustar
1 lingura
Pesmet alb/galben
200 g
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti amestecul de carne tocata, daca nu ati cumparat-o deja tocata.

Meatballs cu oua - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste 1 min in ulei

Meatballs cu oua - Pas 2
Pas 3

Adaugati usturoiul pisat si jumatate din cantitatea de verdeata tocata si mai caliti 4-5 min.

Meatballs cu oua - Pas 3
Pas 4

Scurgeti uleiul din legumele calite, apoi le adaugati in carnea tocata  - mai adaugati restul de verdeata, sarea si piperul.

Meatballs cu oua - Pas 4
Pas 5

Amestecati si bateti bine carnea ca sa se uniformizeze.

Meatballs cu oua - Pas 5
Pas 6

Impartiti carnea in 6 parti.

Meatballs cu oua - Pas 6
Pas 7

Fiecare parte de carne se turteste bine cu palmele si in mijloc se pune oul fiert.

Meatballs cu oua - Pas 7
Pas 8

Atent formati o bila cu oul in mijloc. In asa fel le faceti pe toate 6.

Meatballs cu oua - Pas 8
Pas 9

Bateti cele 2 oua cu mustar.

Meatballs cu oua - Pas 9
Pas 10

Fiecare bila o treceti prin pesmet.

Meatballs cu oua - Pas 10
Pas 11

Apoi prin amestecul de oua cu mustar.

Meatballs cu oua - Pas 11
Pas 12

Apoi iar le treceti prin pesmet si le prajiti in ulei  pe toate partile pana se rumenesc bine.

Meatballs cu oua - Pas 12
Pas 13

Dupa asta le mai puneti 15 min la cuptor preincalzit.

Meatballs cu oua - Pas 13
Pas 14

Le lasati sa se raceasca bine la frigider, apoi le serviti la orice garnitura de legume sau ca aperitiv la o masa festiva. Eu le tai felii de 1 cm si arata ca niste rulade cu ou.

Pofta Buna!

Meatballs cu oua - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 bucati)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min