Am ajuns sa va arat si reteta mea preferata din acest sezon, o prajitura foarte simpla, rapida si gustoasa. Demult cautam o reteta cu dovleac de acest gen, dar sa folosesc dovleac crud, nu piure. Se prepara foarte repede, nu are multa grasime, cu o aroma delicata de dovleac si scortisoara.
Puteti sa faceti si putin altfel, daca turnati aluatul in tava mare de aragaz va ies niste triunghiuri delicioase, vedeti ultima poza de la pasi.
Dovleacul se da prin razatoarea marunta sau il puneti in robot.
La mine a fost cam asa marunt.
Ouale se bat spuma cu zaharul.
Se adauga dovleacul si uleiul, amestecati.
Apoi puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.
La urma se adauga nuci, dupa preferinta puteti adauga si scortisoara.
Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt, aici am o tava rotunda de 28 cm diametru.
Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceti testul scobitorii.
Optional puteti orna zu zahar pudra, cand se racoreste o serviti.
Aici varianta cu aluatul turnat in tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt, se coace mai repede, cam in 20-25 de minute este gata.
Puteti taia in triunghiuri, la gust sunt ca niste turta dulce dar un pic mai moale.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.