Am ajuns să vă arăt și rețeta mea preferată din acest sezon, o prăjitură foarte simplă, rapidă și gustoasă. Demult căutam o rețetă cu dovleac de acest gen, dar să folosesc dovleac crud, nu piure. Se prepară foarte repede, nu are multă grăsime, cu o aromă delicată de dovleac și scorțișoară.
Puteți să faceți și puțin altfel, dacă turnați aluatul în tava mare de aragaz vă ies niște triunghiuri delicioase, vedeți ultima poză de la pași.
Dovleacul se dă prin răzătoarea măruntă sau îl puneți în robot.
La mine a fost cam așa mărunt.
Ouăle se bat spumă cu zahărul.
Se adaugă dovleacul și uleiul, amestecați.
Apoi puneți făina și praful de copt, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe.
La urmă se adaugă nuci, după preferință puteți adăuga și scorțișoară.
Turnați aluatul în tava așternută cu hârtie de copt, aici am o tavă rotundă de 28 cm diametru.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceți testul scobitorii.
Opțional puteți orna cu zahăr pudră, când se răcorește o serviți.
Aici varianta cu aluatul turnat în tava mare de aragaz, așternută cu hârtie de copt, se coace mai repede, cam în 20-25 de minute este gata.
Puteți tăia în triunghiuri, la gust sunt ca niște turtă dulce dar un pic mai moale.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.