Sote de morcovi

Multi din cei care ma urmariti pe Facebook stiti ca de 7 saptamani am devenit mamica pt a 2-a oara, avem o bebe Maria, surioara Sofiei. Din aceasta cauza nu sunt foarte prompta cu raspunsurile la comentarii, retetele incerc sa le lucrez din timp si sa aveti macar cate 2 noi pe saptamana.

Asa, si la ce vroiam sa ajung - fiind in spital cu Maria, dupa operatia cezariana am avut restrictii alimentare. Atunci in una din zile in meniu am avut piept de pui la gratar cu sote de morcovi. Ori ca imi era mie foarte foame dupa 2 zile de apa si supe, mi-a placut foarte mult acel morcov. Am venit acasa, am imporvizat ceva asemanator si mi-a iesit, poate chiar mai bine decat in spital.

De atunci pe lista de piata avem de cumparat morcovi multi, cate 4-5 kg o data. Am continuat si continui sa-i gatesc pt ca ne place foarte mult, mai ales in combinatie cu carne, dar si din cauza ca alte legume nu prea am voie in diversitate mare pt ca alaptez, colici, etc. Morcovul astfel preparat este putin crocant, un pic dulce cu usoara aroma de unt - perfect, cel putin pt mine :)

S-ar putea sa primesc comentarii ironice, ca ce mare lucru sa pui morcovii in tigaie, dar poate se mai gasesc persoane ca si mine care vor descoperi ca poate fi simplu si gustos, dar preparat corect, chiar si in cei 5 pasi. Neaparat sa-i incercati, merg bine si pt copii, Sofia mananca f.bine.

Ingrediente
Morcovi
500 g
Ulei
1 lingura
Unt
50 g
Sare
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Morcovii se spala, se curata si se dau prin razatoarea mai mare.

Sote de morcovi - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, jumatate din unt(un cub de 25g), se lasa pana se topeste untul.

Sote de morcovi - Pas 2
Pas 3

Adaugati morcovii, amestecati.

Sote de morcovi - Pas 3
Pas 4

Acoperiti tigaia cu capac si lasati cam 5 minute la foc mediu - amestecati o data in acest timp.

Sote de morcovi - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp adaugati un pic de sare(dar chiar un pic, pt ca morcovii sunt dulci si nu trebuie sarati ca alte mancaruri), celalalt cub de 25 g si inchideti focul.

Dupa ce s-a topit untul amestecati in tigaie si o lasati inca 5 minute fara foc.

Sote de morcovi - Pas 5
Pas 6

Se serveste cald, este garnitura perfecta la carne/peste sau ceva mancaruri mai consistente de cartofi, naut, fasole, etc.

Pofta Buna!

Sote de morcovi - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min