Sote de morcovi

Mulți din cei care mă urmăriți pe Facebook știți că de 7 săptămâni am devenit mămică pentru a 2-a oară, avem o bebe Maria, surioara Sofiei. Din această cauză nu sunt foarte promptă cu răspunsurile la comentarii, rețetele încerc să le lucrez din timp și să aveți măcar câte 2 noi pe săptămână.

Așa, și la ce vroiam să ajung - fiind în spital cu Maria, după operația cezariană am avut restricții alimentare. Atunci în una din zile în meniu am avut piept de pui la grătar cu sote de morcovi. Ori că îmi era mie foarte foame după 2 zile de apă și supe, mi-a plăcut foarte mult acel morcov. Am venit acasă, am improvizat ceva asemănător și mi-a ieșit, poate chiar mai bine decât în spital.

De atunci pe lista de piață avem de cumpărat morcovi mulți, câte 4-5 kg o dată. Am continuat și continui să-i gătesc pentru că ne place foarte mult, mai ales în combinație cu carne, dar și din cauză că alte legume nu prea am voie în diversitate mare pentru că alăptez, colici, etc. Morcovul astfel preparat este puțin crocant, un pic dulce cu ușoară aromă de unt - perfect, cel puțin pentru mine :)

S-ar putea să primesc comentarii ironice, că ce mare lucru să pui morcovii în tigaie, dar poate se mai găsesc persoane ca și mine care vor descoperi că poate fi simplu și gustos, dar preparat corect, chiar și în cei 5 pași. Neapărat să-i încercați, merg bine și pentru copii, Sofia mănâncă foarte bine.

Ingrediente
Morcovi
500 g
   
Ulei
1 lingura
   
Unt
50 g
   
Sare
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Morcovii se spală, se curăță și se dau prin răzătoarea mai mare.

Sote de morcovi - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie adâncă se pune uleiul, jumătate din unt (un cub de 25g), se lasă până se topește untul.

Sote de morcovi - Pas 2
Pas 3

Adăugați morcovii, amestecați.

Sote de morcovi - Pas 3
Pas 4

Acoperiți tigaia cu capac și lăsați cam 5 minute la foc mediu - amestecați o dată în acest timp.

Sote de morcovi - Pas 4
Pas 5

După acest timp adăugați un pic de sare (dar chiar un pic, pentru că morcovii sunt dulci și nu trebuie sărați ca alte mâncăruri), celălalt cub de 25 g și închideți focul.

După ce s-a topit untul amestecați în tigaie și o lăsați încă 5 minute fără foc.

Sote de morcovi - Pas 5
Pas 6

Se servește cald, este garnitura perfectă la carne/pește sau ceva mâncăruri mai consistente de cartofi, năut, fasole, etc.

Poftă Bună!

Sote de morcovi - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min