O rețetă de gogoși extraordinară, în 30 minute aveți un desert mirific - sunt de fapt un fel de gogoși sparte, la cuptor. Procesul este destul de simplu și rapid, soțul m-a văzut intrând în bucătărie și peste 10 minute când am ieșit și i-am spus că am terminat, doar să le scot din cuptor, a fost foarte uimit.
Iar când i-am dat să guste, l-am auzit doar că geme și mai cere :) Deci s-au terminat și mai repede decât le-am făcut...
Se pune apa și uleiul la fiert.
Când începe să fiarbă, luați de pe foc și încorporați toată făina. Amestecați cu un tel mai bine, să nu fie cocoloașe.
Cam așa trebuie să iasă.
Adăugați ouăle pe rând, amestecați bine după fiecare.
Iese un aluat ca de eclere.
Așterneți o tavă mare de aragaz cu hârtie de copt, turnați aluatul în tavă și îl întindeți cu o lingură pe toată suprafața, să fie uniform.
Amestecați zahărul cu scorțișoara.
Și îl presărați peste aluatul din tavă.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 20-30 de minute, până se rumenește bine deasupra.
Lăsați cam 5-10 minute să se răcorească, apoi se taie/rupe bucăți și se servește.
Aici o poză ceva mai estetică, atât am prins, că s-au mâncat prea repede :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.