ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești)

O rețetă de gogoși extraordinară, în 30 minute aveți un desert mirific - sunt de fapt un fel de gogoși sparte, la cuptor. Procesul este destul de simplu și rapid, soțul m-a văzut intrând în bucătărie și peste 10 minute când am ieșit și i-am spus că am terminat, doar să le scot din cuptor, a fost foarte uimit.

Iar când i-am dat să guste, l-am auzit doar că geme și mai cere :) Deci s-au terminat și mai repede decât le-am făcut...

Ingrediente
Apă
200 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
să fie rafinat, fără miros
Făină albă
130 g
   
Ouă
4 buc
   
Zahăr
3 linguri
   
Scorțișoară
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Se pune apa și uleiul la fiert.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 1
Pas 2

Când începe să fiarbă, luați de pe foc și încorporați toată făina. Amestecați cu un tel mai bine, să nu fie cocoloașe.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 2
Pas 3

Cam așa trebuie să iasă.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 3
Pas 4

Adăugați ouăle pe rând, amestecați bine după fiecare.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat ca de eclere.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 5
Pas 6

Așterneți o tavă mare de aragaz cu hârtie de copt, turnați aluatul în tavă și îl întindeți cu o lingură pe toată suprafața, să fie uniform.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 6
Pas 7

Amestecați zahărul cu scorțișoara.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 7
Pas 8

Și îl presărați peste aluatul din tavă.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 20-30 de minute, până se rumenește bine deasupra.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 9
Pas 10

Lăsați cam 5-10 minute să se răcorească, apoi se taie/rupe bucăți și se servește.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 10
Pas 11

Aici o poză ceva mai estetică, atât am prins, că s-au mâncat prea repede :)

Poftă Bună!

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (o tavă de cuptor)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min