ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti)

O reteta de gogosi extraordinara, in 30 minute aveti un desert mirific - sunt de fapt un fel de gogosi sparte, la cuptor. Procesul este destul de simplu si rapid, sotul m-a vazut intrand in bucatarie si peste 10 minute cand am iesit si i-am spus ca am terminat, doar sa le scot din cuptor, a fost foarte uimit.

Iar cand i-am dat sa guste, l-am auzit doar ca geme si mai cere :) Deci s-au terminat si mai repede decat le-am facut...

Ingrediente
Apa
200 ml
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sa fie rafinat, fara miros
Faina alba
130 g
Oua
4 buc
Zahar
3 linguri
Scortisoara
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Se pune apa si uleiul la fiert.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 1
Pas 2

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si incorporati toata faina. Amestecati cu un tel mai bine, sa nu fie cocoloase.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 2
Pas 3

Cam asa trebuie sa iasa.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 3
Pas 4

Adaugati ouale pe rand, amestecati bine dupa fiecare.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat ca de eclere.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 5
Pas 6

Asterneti o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata, sa fie uniform.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 6
Pas 7

Amestecati zaharul cu scrotisoara.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 7
Pas 8

Si il presarati peste aluatul din tava.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bine deasupra.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 9
Pas 10

Lasati cam 5-10 minute sa se racoreasca, apoi se taie/rupe bucati si se serveste.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 10
Pas 11

Aici o poza ceva mai estetica, atat am prins, ca s-au mancat prea repede :)

Pofta Buna!

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (o tava de cuptor)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min