O reteta de gogosi extraordinara, in 30 minute aveti un desert mirific - sunt de fapt un fel de gogosi sparte, la cuptor. Procesul este destul de simplu si rapid, sotul m-a vazut intrand in bucatarie si peste 10 minute cand am iesit si i-am spus ca am terminat, doar sa le scot din cuptor, a fost foarte uimit.
Iar cand i-am dat sa guste, l-am auzit doar ca geme si mai cere :) Deci s-au terminat si mai repede decat le-am facut...
Se pune apa si uleiul la fiert.
Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si incorporati toata faina. Amestecati cu un tel mai bine, sa nu fie cocoloase.
Cam asa trebuie sa iasa.
Adaugati ouale pe rand, amestecati bine dupa fiecare.
Iese un aluat ca de eclere.
Asterneti o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata, sa fie uniform.
Amestecati zaharul cu scrotisoara.
Si il presarati peste aluatul din tava.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bine deasupra.
Lasati cam 5-10 minute sa se racoreasca, apoi se taie/rupe bucati si se serveste.
Aici o poza ceva mai estetica, atat am prins, ca s-au mancat prea repede :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.