O super, super reteta - pentru ca se face simplu si este foarte gustoasa si interesanta carnea preparata in asa fel. Spre deosebire de alte retete cu specific chinezesc, asta este foarte simpla de preparat acasa, fara ingrediente sofisticate. Bineinteles trebuie sa aveti macar sos de soia, fara el nici nu putem numi puiul "chinezesc".
Puteti folosit orice bucati de pui, cu os sau fara os, aici am facut pulpe dezosate.
Spalati bine carnea de pui, o puneti intr-un bol si turnati peste ea sosul de soia.
Amestecati si lasati cateva ore la marinat, minim ar fi macar 3 ore.
Dupa acest timp ne apucam sa preparam carnea.
Intr-o tigaie turnati uleiul, puneti in el 2 linguri de zahar si lasati tigaia pe foc sa se incinga bine.
Amestecati periodic zaharul pana se caramelizeaza.
Puneti carnea cu tot cu sosul de soia in tigaie.
Aveti grija ca va fi foarte incinsa, trebuie s-o faceti repede sa nu va frigeti cu ulei. Mai bine micsorati focul sub tigaie cu 2 minute inainte sa puneti carnea.
Amestecati carnea si o lasati cam 5 minute sa se mai caleasca.
Cam asa, observati ca bucatile de pui se strang si se calesc usor.
Peste carnea din tigaie turnati apa clocotita fierbinte, ca s-o acopere bine.
Lasati sa fiarba la foc mai mare.
Dupa un timp apa din tigaie se va evapora si pulpele vor incepe sa se rumeneasca.
Amestecati periodic sa se faca frumoase pe toate partile, apoi inchideti focul.
Le serviti cu orice garnitura preferata, la noi a fost sote de morcovi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.