O super, super rețetă - pentru că se face simplu și este foarte gustoasă și interesantă carnea preparată în așa fel. Spre deosebire de alte rețete cu specific chinezesc, asta este foarte simplă de preparat acasă, fără ingrediente sofisticate. Bineînțeles trebuie să aveți măcar sos de soia, fără el nici nu putem numi puiul "chinezesc".
Puteți folosi orice bucăți de pui, cu os sau fără os, aici am făcut pulpe dezosate.
Spălați bine carnea de pui, o puneți într-un bol și turnați peste ea sosul de soia.
Amestecați și lăsați câteva ore la marinat, minim ar fi măcar 3 ore.
După acest timp ne apucăm să preparăm carnea.
Într-o tigaie turnați uleiul, puneți în el 2 linguri de zahăr și lăsați tigaia pe foc să se încinsă bine.
Amestecați periodic zahărul până se caramelizează.
Puneți carnea cu tot cu sosul de soia în tigaie.
Aveți grijă că va fi foarte încinsă, trebuie s-o faceți repede să nu vă frigeți cu ulei. Mai bine micșorați focul sub tigaie cu 2 minute înainte să puneți carnea.
Amestecați carnea și o lăsați cam 5 minute să se mai călească.
Cam așa, observați că bucățile de pui se strâng și se călesc ușor.
Peste carnea din tigaie turnați apă clocotită fierbinte, ca s-o acopere bine.
Lăsați să fiarbă la foc mai mare.
După un timp apa din tigaie se va evapora și pulpele vor începe să se rumenească.
Amestecați periodic să se facă frumoase pe toate părțile, apoi închideți focul.
Le serviți cu orice garnitură preferată, la noi a fost sote de morcovi.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.