Chec cu dovleac

Inca o reteta foarte reusita cu dovleac, si nu semipreparat facut piure, dar folosit crud imediat in aluat. Chec-ul este foarte fraged, colorat, aromat, se fac si briose minunate, Sofia le-a apreciat mai mult decat chec-ul.

Initial reteta este cu ulei de masline, eu i-am simtit aroma si mi se parea ca este mai tare decat cea de dovleac. Chec-ul pe care il vedeti aici l-am facut deja cu unt si a fost exact ce trebuie. Sigur merge sa puneti in loc de unt orice ulei fara miros, iese la fel de fraged si bun.

Apropo din aceste cantitati iese un chec foarte mare(daca aveti tava de chec mare), sau un chec mediu si o tava de briose, sau un chec mediu si unul mic.

Ingrediente
Dovleac
400 g
curatat de coaja si seminte
Oua
4 buc
Zahar
350 g
Unt
175 g
sau 175ml de orice ulei fara miros
Praf de copt
10 g
Faina alba
350 g
Scortisoara
1 lingurita
+nuci, optional ambele
Pasi de urmat
Pas 1

Dovleacul se da prin razatoarea mica.

Chec cu dovleac - Pas 1
Pas 2

Ouale se bat spuma alba cu zaharul.

Chec cu dovleac - Pas 2
Pas 3

Turnati untul topit/uleiul cate putin si mixati bine dupa fiecare repriza.

Chec cu dovleac - Pas 3
Pas 4

Adaugati dovleacul, amestecati.

Chec cu dovleac - Pas 4
Pas 5

La urma puneti faina, praful de copt si scortisoara daca va place.

Amestecati bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.

Chec cu dovleac - Pas 5
Pas 6

Turnati aluatul in tava de chec(asternuta cu hartie de copt), ca sa nu ajunga cam de un deget pana la margini.

Eu am tavile de chec mai mici si am facut 2 checuri, unul mai inalt si altul mai mic.

Chec cu dovleac - Pas 6
Pas 7

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 de minute, neaparat sa faceti si testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca complet.

Chec cu dovleac - Pas 7
Pas 8

Asta-i checul cu unt.

Chec cu dovleac - Pas 8
Pas 9

Si acesta-i cu ulei de masline. Diferenta este doar putin la aroma, textura este cam la fel.

Pofta Buna!

 

Chec cu dovleac - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min