Biscuiti cu banane si cocos (de post)

O reteta geniala, biscuitii sunt foarte, foarte aromati, gustosi, au o consistenta asemanatoare cu cea a turtei dulce. Cine a gustat din ei tot cauta mirosul de unt, nu ma credea pe cuvant ca sunt de post. Inca o dovada ca bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai in checuri si prajituri dar si biscuiti, lasa o aroma foarte puternica si gust intens.

Cu siguranta devine una din retetele noaste preferate, pe viitor voi mai experimenta si cu alte feluri de nuci, adaugiri de fulgi de ovaz, etc.

Ingrediente
Banane
220 g
sa fie curatate de coaja si facute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
Suc de lamaie
2 linguri
Zahar
200 g
Ulei de floarea soarelui
125 ml
Faina alba calitate superioara
300 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara
1 lingurita
poate fi combinata cu ghimbir si cardamon - dar se poate si omite de tot
Nuca de cocos
80 g
am in vedere nuca de cocos razuita marunt, uscata
Pasi de urmat
Pas 1

Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 1
Pas 2

La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 2
Pas 3

Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).

Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 3
Pas 4

Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 4
Pas 5

Va iese un aluat lipicios si gros.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 5
Pas 6

Luati cate o jumate de lingura din el.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 6
Pas 7

Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 7
Pas 8

Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.

Din aceasta cantitate de aluat eu am modelat 2 tavi de biscuiti.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 10
Pas 11

Si aici o sectiune - au interiorul moale, dens si aromat, deasupra sunt putin crocanti.

Pofta Buna!

Biscuiti cu banane si cocos (de post) - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min