O reteta geniala, biscuitii sunt foarte, foarte aromati, gustosi, au o consistenta asemanatoare cu cea a turtei dulce. Cine a gustat din ei tot cauta mirosul de unt, nu ma credea pe cuvant ca sunt de post. Inca o dovada ca bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai in checuri si prajituri dar si biscuiti, lasa o aroma foarte puternica si gust intens.
Cu siguranta devine una din retetele noaste preferate, pe viitor voi mai experimenta si cu alte feluri de nuci, adaugiri de fulgi de ovaz, etc.
Am facut piure bananele,le-am amestecat cu zeama de lamaie si le-am trecut intr-un bol in care vom face aluatul.
La pasta de banane adaugati zaharul si uleiul, amestecati bine.
Urmeaza faina, sarea, praful de copt si mirodeniile(optional).
Amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Si la urma adaugati nuca de cocos, amestecati bine.
Va iese un aluat lipicios si gros.
Luati cate o jumate de lingura din el.
Si il puneti in mainile unse cu putin ulei, modelati in forma de bile.
Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt, cam la 1.5-2 cm distanta.
Din aceasta cantitate de aluat eu am modelat 2 tavi de biscuiti.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Recomand sa le puneti mai sus in cuptor, pentru ca au tendinta sa se faca mai greu deasupra si jos sunt ceva mai rumeni.
Lasati sa se racoreasca putin si le puteti servi.
Si aici o sectiune - au interiorul moale, dens si aromat, deasupra sunt putin crocanti.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.