O rețetă genială, biscuiții sunt foarte, foarte aromați, gustoși, au o consistență asemănătoare cu cea a turtei dulci. Cine a gustat din ei tot caută mirosul de unt, nu mă credea pe cuvânt că sunt de post. Încă o dovadă că bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai în checuri și prăjituri, dar și biscuiți, lăsă o aromă foarte puternică și gust intens.
Cu siguranță devine una din rețetele noastre preferate, pe viitor voi mai experimenta și cu alte feluri de nuci, adăugiri de fulgi de ovăz, etc.
Am făcut piure bananele, le-am amestecat cu zeama de lămâie și le-am trecut într-un bol în care vom face aluatul.
La pasta de banane adăugați zahărul și uleiul, amestecați bine.
Urmează făina, sarea, praful de copt și mirodeniile (optional).
Amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Și la urmă adăugați nuca de cocos, amestecați bine.
Va ieși un aluat lipicios și gros.
Luați câte o jumate de lingură din el.
Și îl puneți în mâinile unse cu puțin ulei, modelați în formă de bile.
Le puneți pe o tavă așternută cu hârtie de copt, cam la 1.5-2 cm distanță.
Din această cantitate de aluat eu am modelat 2 tăvi de biscuiți.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.
Recomand să le puneți mai sus în cuptor, pentru că au tendința să se facă mai greu deasupra și jos sunt ceva mai rumeni.
Lăsați să se răcorească puțin și le puteți servi.
Și aici o secțiune - au interiorul moale, dens și aromat, deasupra sunt puțin crocanți.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.