Biscuiți cu banane și cocos (de post)

O rețetă genială, biscuiții sunt foarte, foarte aromați, gustoși, au o consistență asemănătoare cu cea a turtei dulci. Cine a gustat din ei tot caută mirosul de unt, nu mă credea pe cuvânt că sunt de post. Încă o dovadă că bananele sunt perfecte a fi folosite nu numai în checuri și prăjituri, dar și biscuiți, lăsă o aromă foarte puternică și gust intens.

Cu siguranță devine una din rețetele noastre preferate, pe viitor voi mai experimenta și cu alte feluri de nuci, adăugiri de fulgi de ovăz, etc.

Ingrediente
Banane
220 g
să fie curățate de coajă și făcute piure cu blenderul - eu am folosit 2 banane mari
Suc de lămâie
2 linguri
   
Zahăr
200 g
   
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
   
Făină albă calitate superioară
300 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.5 lingurite
   
Scorțișoară
1 lingurita
poate fi combinată cu ghimbir și cardamon - dar se poate omite de tot
Nucă de cocos
80 g
am în vedere nuca de cocos răzuită mărunt, uscată
Pași de urmat
Pas 1

Am făcut piure bananele, le-am amestecat cu zeama de lămâie și le-am trecut într-un bol în care vom face aluatul.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 1
Pas 2

La pasta de banane adăugați zahărul și uleiul, amestecați bine.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 2
Pas 3

Urmează făina, sarea, praful de copt și mirodeniile (optional).

Amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 3
Pas 4

Și la urmă adăugați nuca de cocos, amestecați bine.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 4
Pas 5

Va ieși un aluat lipicios și gros.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 5
Pas 6

Luați câte o jumate de lingură din el.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 6
Pas 7

Și îl puneți în mâinile unse cu puțin ulei, modelați în formă de bile.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 7
Pas 8

Le puneți pe o tavă așternută cu hârtie de copt, cam la 1.5-2 cm distanță.

Din această cantitate de aluat eu am modelat 2 tăvi de biscuiți.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

Recomand să le puneți mai sus în cuptor, pentru că au tendința să se facă mai greu deasupra și jos sunt ceva mai rumeni.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcorească puțin și le puteți servi.

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 10
Pas 11

Și aici o secțiune - au interiorul moale, dens și aromat, deasupra sunt puțin crocanți.

Poftă Bună!

Biscuiți cu banane și cocos (de post) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min