Mă bucur că în sfârșit mi-am făcut timp să introduc această nouă rețetă cu dedicație specială - deschid rubrica de rețete vegetariene, sănătoase și dietetice. Aceste rețete le-am învățat și gustat la Centrul de Medicină Lifestyle "Herghelia"(http://herghelia.org/) - mulțumiri multe acestor persoane deosebite, vă doresc să continuați cu succes această misiune medicală foarte utilă tuturor.
Referitor la rețeta de față - foarte simplă, gustoasă, un pic modificată ca să fie dietetică și vegetariană.
Spălați și curățați ciupercile - le scoateți codițele și le puneți separat. Ciupercile se aranjează într-o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.
Ceapa, ardeiul și gogoșarul se curăță și se spală. Se taie toate legumele cubulețe mărunte și se pun într-o tigaie cu un pahar de apă și 2 linguri de ulei. Puneți pe foc, acoperiți cu capac și amestecați periodic până legumele se înmoaie foarte bine.
Codițele de la ciuperci se taie mărunt și se adaugă peste legumele înmuiate bine, amestecați și mai lăsați 5 min pe foc mediu.
Tofu se taie cubulețe mici și se adaugă la legume.
Verdeața se taie mărunt și se adaugă la compoziția de legume și tofu. Puneți sare după gust, amestecați bine și stingeți focul.
Cu o linguriță umpleți ciupercile, le puneți la cuptor 40-50 de min.
După ce le scoateți, cel mai bine să le serviți calde, deși și reci au fost destul de bune.
Se pot servi ca fel principal de mâncare și ca garnitură de legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.