Sfeclă roșie călită

Dacă în acest sezon rece căutați idei delicioase de garnituri sau salate, simple și din produse ieftine și la îndemână, această mâncărică este perfectă. Am fost cam sceptică la început, dar am rămas foarte surprinsă de gustul dulce al sfeclei, textura mătăsoasă și aroma foarte potrivită cu celelalte ingrediente. Se poate servi caldă sau rece, ca garnitură sau salată, chiar mă gândesc s-o includ în Meniul de Crăciun, ca un fel de gustare-salată.

Soțul se uita cam sceptic când o găteam dar la masă a fost și el surprins, Sofia la fel, a mâncat fără nici un comentariu, și de obicei avem probleme cu legumele.

Pe lângă Morcovul sote cred că va fi deja una din garniturile noastre preferate la masă.

Ingrediente
Sfeclă roșie
300 g
3 bucăți medii
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Roșii cubulețe din conservă
2 linguri
sau 1 roșie tocată simplă, sau 1 lingură pastă de tomate
Sare
0.5 lingurite
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Sfecla roșie crudă se curăță de coajă, se spală și se dă prin răzătoarea mai mare.

Sfeclă roșie călită - Pas 1
Pas 2

Ceapa se taie julien subțire și se călește în puțin ulei.

Sfeclă roșie călită - Pas 2
Pas 3

Când ceapa s-a rumenit puțin adăugați usturoiul tocat, îl căliți și pe el 1 minut.

Sfeclă roșie călită - Pas 3
Pas 4

Peste ceapa și usturoi adăugați sfecla dată prin răzătoare, amestecați bine.

Sfeclă roșie călită - Pas 4
Pas 5

Puneți capacul la tigaie și căliți la foc mediu-mic timp de 10 minute. În acest timp mai amestecați de 1-2 ori.

Sfeclă roșie călită - Pas 5
Pas 6

După acest timp luați capacul, adăugați roșiile tocate/pasta de roșii.

Amestecați și mai căliți fără capac la foc mediu încă 7-10 minute.

Sfeclă roșie călită - Pas 6
Pas 7

Potriviți de sare după gust și opriți focul.

Sfeclă roșie călită - Pas 7
Pas 8

Se poate servi caldă sau rece, foarte gustoasă - aromată și puțin dulce.

Poftă Bună!

Sfeclă roșie călită - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min