Dacă în acest sezon rece căutați idei delicioase de garnituri sau salate, simple și din produse ieftine și la îndemână, această mâncărică este perfectă. Am fost cam sceptică la început, dar am rămas foarte surprinsă de gustul dulce al sfeclei, textura mătăsoasă și aroma foarte potrivită cu celelalte ingrediente. Se poate servi caldă sau rece, ca garnitură sau salată, chiar mă gândesc s-o includ în Meniul de Crăciun, ca un fel de gustare-salată.
Soțul se uita cam sceptic când o găteam dar la masă a fost și el surprins, Sofia la fel, a mâncat fără nici un comentariu, și de obicei avem probleme cu legumele.
Pe lângă Morcovul sote cred că va fi deja una din garniturile noastre preferate la masă.
Sfecla roșie crudă se curăță de coajă, se spală și se dă prin răzătoarea mai mare.
Ceapa se taie julien subțire și se călește în puțin ulei.
Când ceapa s-a rumenit puțin adăugați usturoiul tocat, îl căliți și pe el 1 minut.
Peste ceapa și usturoi adăugați sfecla dată prin răzătoare, amestecați bine.
Puneți capacul la tigaie și căliți la foc mediu-mic timp de 10 minute. În acest timp mai amestecați de 1-2 ori.
După acest timp luați capacul, adăugați roșiile tocate/pasta de roșii.
Amestecați și mai căliți fără capac la foc mediu încă 7-10 minute.
Potriviți de sare după gust și opriți focul.
Se poate servi caldă sau rece, foarte gustoasă - aromată și puțin dulce.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.