Daca in acest sezon rece cautati idei delicioase de garnituri sau salate, simple si din produse ieftine si la indemana, aceasta mancarica este perfecta. Am fost cam sceptica la inceput, dar am ramas foarte surprinsa de gustul dulce al sfeclei, textura matasoasa si aroma foarte potrivita cu celelalte ingrediente. Se poate servi calda sau rece, ca garnitura sau salata, chiar ma gandesc s-o includ in Meniul de Craciun, ca un fel de gustare-salata.
Sotul se uita cam sceptic cand o gateam dar la masa a fost si el surprins, Sofia la fel, a mancat fara nici un comentariu, si de obicei avem probleme cu legumele.
Pe langa Morcovul sote cred ca va fi deja una din garniturile noastre preferate la masa.
Sfecla rosie cruda se curata de coaja, se spala si se da prin razatoarea mai mare.
Ceapa se taie julien subtire si se caleste in putin ulei.
Cand ceapa s-a rumenit putin adaugati usturoiul tocat, il caliti si pe el 1 minut.
Peste ceapa si usturoi adaugati sfecla data prin razatoare, amestecati bine.
Puneti capacul la tigaie si caliti la foc mediu-mic timp de 10 minute. In acest timp mai amestecati 1-2 ori.
Dupa acest timp luati capacul, adaugati rosiile tocate/pasta de rosii.
Amestecati si mai caliti fara capac la foc mediu inca 7-10 minute.
Potriviti de sare dupa gust si opriti focul.
Se poate servi calda sau rece, foarte gustoasa - aromata si putin dulce.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.