Suntem obișnuiți în familie să mâncăm la greu legume - proaspete, la grătar, coapte, etc. Dovleceii la grătar sunt nelipsiți și preferați, dar fiindcă le-am făcut destul de des în ultimii ani, am cam început să ne plictisim de ei. Așa am improvizat această mâncărică delicioasă, ne-a plăcut mult, chiar și Sofi o mănâncă fără comentarii.
Puteți improviza cu orice alte legume, pe lângă dovlecei - ciuperci coapte, broccoli prefiert, ardei proaspăt, fasole verde prefiertă, conopidă prefiertă, etc.
Taiați dovleceii felii cam de 3-4 mm grosime și îi coaceți pe grătar sau tigaie.
În acest timp pregătiți restul legumelor:
- ceapa se curăță și se taie solzișori
- morcovul îl curățați și dați prin răzătoarea mare
- usturoiul se curăță și se taie felii subțiri.
Când sunt gata, le puneți într-o farfurie și îi dați la o parte.
Ceapa se taie solzișori și se călește în puțin ulei, într-o tigaie mai adâncă.
Când ceapa este aproape gata adăugați usturoiul tăiat și el felii subțiri, amestecați și lăsați 1 minut.
Acum adăugați morcovul, lăsați aproximativ 5 minute pe foc, amestecând periodic.
Cam așa arată, morcovul se mai lasă dar nu trebuie să fie foarte moale și terci.
Adăugați dovleceii, amestecați și mai lăsați 2 minute pe foc.
Potriviți de sare, piper opțional și opriți focul.
Se poate servi cald ca o garnitură/mâncare sau rece ca o salată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.