File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb

Imi cer scuze pentru poza de prezentare, nu am apucat din diverse motive sa o fac ceva mai artistica. Am zis totusi sa va arat reteta pentru ca este rapida, gustoasa si foarte la indemana cand nu mai stii ce sa gatesti repede si gustos. Pe langa o garnitura de legume este masa perfecta pentru orice gurmand care se mai gandeste putin si la silueta :)

Puteti inlocui fileul si cu ceafa sau cotlet cu os, cu pulpe/piept de pui.

Ingrediente
File de porc
1 kg
Vin alb demisec
100 ml
Usturoi (catei)
10 buc
Ulei
3 linguri
Sare,piper,boia dulce
1 lingura
Cimbru uscat
1 lingurita
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Fileul de porc se taie felii cam de 1 cm grosime.

Se aranjeaza intr-o tava de cuptor.

File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb - Pas 1
Pas 2

Peste carne presarati sare, piper, boia dulce si cimbru.

File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb - Pas 2
Pas 3

Cateii de usturoi se taie felii subtiri si se pun cate 3-4 felii pe fiecare bucata de carne.

Stropiti carnea cu putin ulei.

File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb - Pas 3
Pas 4

Turnati in tava vinul si jumate de pahar de apa, puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40-45 de minute.

File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb - Pas 4
Pas 5

In acest timp ar cam trebui sa se evapore din lichid si ramane un pic de sos pe care il puteti servi pe langa carne.

File-ul recomand sa-l serviti imediat, fierbinte, dupa ce se raceste devine mai sec si dens.

Ceafa ar trebui sa fie ceva mai frageda, la fel si pulpele dezosate de pui.

Pofta Buna!

File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min