Imi cer scuze pentru poza de prezentare, nu am apucat din diverse motive sa o fac ceva mai artistica. Am zis totusi sa va arat reteta pentru ca este rapida, gustoasa si foarte la indemana cand nu mai stii ce sa gatesti repede si gustos. Pe langa o garnitura de legume este masa perfecta pentru orice gurmand care se mai gandeste putin si la silueta :)
Puteti inlocui fileul si cu ceafa sau cotlet cu os, cu pulpe/piept de pui.
Fileul de porc se taie felii cam de 1 cm grosime.
Se aranjeaza intr-o tava de cuptor.
Peste carne presarati sare, piper, boia dulce si cimbru.
Cateii de usturoi se taie felii subtiri si se pun cate 3-4 felii pe fiecare bucata de carne.
Stropiti carnea cu putin ulei.
Turnati in tava vinul si jumate de pahar de apa, puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40-45 de minute.
In acest timp ar cam trebui sa se evapore din lichid si ramane un pic de sos pe care il puteti servi pe langa carne.
File-ul recomand sa-l serviti imediat, fierbinte, dupa ce se raceste devine mai sec si dens.
Ceafa ar trebui sa fie ceva mai frageda, la fel si pulpele dezosate de pui.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.