Îmi cer scuze pentru poza de prezentare, nu am apucat din diverse motive să o fac ceva mai artistică. Am zis totuși să vă arăt rețeta pentru că este rapidă, gustoasă și foarte la îndemână când nu mai știi ce să gătești repede și gustos. Pe lângă o garnitură de legume, este masa perfectă pentru orice gurmand care se mai gândește puțin și la siluetă :)
Puteți înlocui fileul și cu ceafă sau cotlet cu os, cu pulpe/piept de pui.
Fileul de porc se taie felii cam de 1 cm grosime.
Se așază într-o tavă de cuptor.
Peste carne presărați sare, piper, boia dulce și cimbru.
Căței de usturoi se taie felii subțiri și se pun câte 3-4 felii pe fiecare bucată de carne.
Stropiți carnea cu puțin ulei.
Turnați în tavă vinul și jumătate de pahar de apă, puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 40-45 de minute.
În acest timp ar cam trebui să se evapore din lichid și rămâne un pic de sos pe care îl puteți servi pe lângă carne.
File-ul recomand să-l serviți imediat, fierbinte, după ce se răcește devine mai sec și dens.
Ceafa ar trebui să fie ceva mai fragedă, la fel și pulpele dezosate de pui.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.