Sunt niște clătite mai groase, se gătesc de obicei în Rusia înainte să înceapă postul și se fac cu drojdie sau praf de copt. Varianta cu dovleac mi-a plăcut mult, cred că data viitoare aș pune încă puțin zahăr. Le puteți mânca cu smântână, iaurt sau orice umplutură preferată de clătite.
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, se taie bucățele mici și se coace/fierbe. Eu l-am făcut la microunde - l-am pus într-un vas de sticlă termorezistentă, am turnat puțină apă la fundul vasului și am lăsat la putere maximă 15 min, apoi am amestecat dovleacul și l-am pus încă la 15 min. Când este gata îl lăsați să se răcească bine.
Într-un vas mai adânc am amestecat bine laptele călduț cu drojdia și făina. L-am lăsat 30 de min să crească bine.
Așa arată după ce a crescut maiaua.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă se mixează bine cu zahărul.
Dovleacul se mărunțește bine cu furculița și se adaugă împreună cu gălbenușurile în maia. Amestecați bine.
Albușurile se bat spumă și se adaugă la aluat. Amestecați atent și lăsați să mai crească puțin, cam 10 min.
Așa trebuie să fie aluatul de blinii.
Încălziți bine o tigaie de teflon, o ungeți cu puțin ulei și turnați 1-2 polonice de aluat. Coaceți clătitele la foc mediu, la început cresc mult apoi se mai turtesc.
Când se prăjesc bine pe o parte se întorc pe cealaltă.
Mie mi-au ieșit 7 clătite mari, depinde de diametrul la tigaie.
Recomand să încercați, sunt destul de bune la un desert în familie.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.