Sunt niste clatite mai groase, se gatesc de obicei in Rusia inainte sa inceapa postul si se fac cu drojdie sau praf de copt. Varianta cu dovleac mi-a placut mult, cred ca data viitoare as pune inca putin zahar. Le puteti manca cu smantana, iaurt sau orice umplutura preferata de clatite.
Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie bucatele mici si se coace/fierbe. Eu l-am facut la microunde - l-am pus intr-un vas de sticla termorezistenta, am turnat putina apa la fundul vasului si am lasat la putere maxima 15 min, apoi am amestecat dovleacul si l-am pus inca la 15 min. Cand este gata il lasati sa se raceasca bine.
Intr-un vas mai adanc am amestecat bine laptele caldut cu drojdia si faina. L-am lasat 30 de min sa creasca bine.
Asa arata dupa ce a crescut maiaua.
Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza bine cu zaharul.
Dovleacul se marunteste bine cu furculita si se adauga impreuna cu galbenusurile in maia. Amestecati bine.
Albusurile se bat spuma si se adauga la aluat. Amestecati atent si lasati sa mai creasca putin, cam 10 min.
Asa trebuie sa fie aluatul de blinii.
Incalziti bine o tigaie de teflon, o ungeti cu putin ulei si turnati 1-2 polonice de aluat. Coaceti clatitele la foc mediu, la inceput cresc mult apoi se mai turtesc.
Cand se prajesc bine pe o parte se intorc pe cealalta.
Mie mi-au iesit 7 clatite mari, depinde de diametrul la tigaie.
Recomand sa incercati, sunt destul de bune la un desert in familie.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.