Chec cu portocale
Dupa sarbatori am promis la ai mei ca le fac doar cate un desert pe saptamana, sa mai scada burticile :)
Acest chec l-am planificat demult, mai ales ca tot incercam retete cu chec de portocale si niciuna care sa-mi placa. Asa ca l-am incadrat in schema "1 desert/saptamana" si a fost primit cu multe laude.
Este aromat, colorat, fraged si gustos, vi-l recomand cu mare incredere, mai ales ca se face si destul de repede.
Ingrediente
●
Unt
150 g
topit si racorit
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
250 g
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Portocalele se spala, de la 1 din ele se rade coaja cu razatoarea marunta, aveti grija sa nu luati din coaja alba, ca este amara.
Stoarceti sucul, la mine au fost 150ml de suc.
Pas 2
Ouale se bat spuma cu zaharul.
Pas 3
Adaugati untul topit si racorit in compozitia de oua cu zahar, amestecati in acest timp.
Pas 4
Apoi turnati sucul de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie, amestecati.
Pas 5
La urma incorporati cu un tel faina si praful de copt, aveti grija sa nu fie cocoloase.
Pas 6
Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.
Pas 7
Se coace aproximativ timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 200 grade.
Neaparat sa-i faceti testul scobitorii, daca mai e nevoie, il lasati inca 5-10 minute in cuptor.
Pas 8
Lasati sa se racoreasca, apoi il feliati si serviti cu placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 chec mediu)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)