După sărbători am promis la ai mei că le fac doar câte un desert pe săptămână, să mai scadă burticile :)
Acest chec l-am planificat demult, mai ales că tot încercam rețete cu chec de portocale și niciuna care să-mi placă. Așa că l-am încadrat în schema "1 desert/săptămână" și a fost primit cu multe laude.
Este aromat, colorat, fraged și gustos, vi-l recomand cu mare încredere, mai ales că se face și destul de repede.
Portocalele se spală, de la 1 din ele se răde coaja cu răzătoarea măruntă, aveți grijă să nu luați din coaja albă, că este amară.
Stoarceți sucul, la mine au fost 150ml de suc.
Ouăle se bat spumă cu zahărul.
Adăugați untul topit și răcorit în compoziția de ouă cu zahăr, amestecați în acest timp.
Apoi turnați sucul de portocale, coaja de portocale și esența de vanilie, amestecați.
La urmă încorporați cu un tel făina și praful de copt, aveți grijă să nu fie cocoloașe.
Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.
Se coace aproximativ timp de 45 de minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.
Neapărat să-i faceți testul scobitorii, dacă mai e nevoie, îl lăsați încă 5-10 minute în cuptor.
Lăsați să se răcorească, apoi îl feliați și serviți cu plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.