Chec cu portocale

Dupa sarbatori am promis la ai mei ca le fac doar cate un desert pe saptamana, sa mai scada burticile :)

Acest chec l-am planificat demult, mai ales ca tot incercam retete cu chec de portocale si niciuna care sa-mi placa. Asa ca l-am incadrat in schema "1 desert/saptamana" si a fost primit cu multe laude.

Este aromat, colorat, fraged si gustos, vi-l recomand cu mare incredere, mai ales ca se face si destul de repede.

Ingrediente
Portocale
2 buc
Oua
3 buc
Zahar
200 g
Unt
150 g
topit si racorit
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
250 g
Praf de copt
2 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Portocalele se spala, de la 1 din ele se rade coaja cu razatoarea marunta, aveti grija sa nu luati din coaja alba, ca este amara.

Stoarceti sucul, la mine au fost 150ml de suc.

Chec cu portocale - Pas 1
Pas 2

Ouale se bat spuma cu zaharul.

Chec cu portocale - Pas 2
Pas 3

Adaugati untul topit si racorit in compozitia de oua cu zahar, amestecati in acest timp.

Chec cu portocale - Pas 3
Pas 4

Apoi turnati sucul de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie, amestecati.

Chec cu portocale - Pas 4
Pas 5

La urma incorporati cu un tel faina si praful de copt, aveti grija sa nu fie cocoloase.

Chec cu portocale - Pas 5
Pas 6

Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

Chec cu portocale - Pas 6
Pas 7

Se coace aproximativ timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 200 grade.

Neaparat sa-i faceti testul scobitorii, daca mai e nevoie, il lasati inca 5-10 minute in cuptor.

Chec cu portocale - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca, apoi il feliati si serviti cu placere :)

Pofta Buna!

Chec cu portocale - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 chec mediu)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: kuharka.ru