Interesantă poveste are această rețetă - așa face carnea de pui tatăl meu când rămâne singur acasă, i-a pregătit-o și mamei, aceasta a preluat-o și de mult timp face pulpele de pui numai în așa fel. Eu am mâncat acasă când eram în vacanță anul trecut și mi-a plăcut, dar mi-a părut atât de banal că nu prea m-am complicat eu s-o repet, deși gustul mi-a plăcut.
Știți în câte feluri se poate face carnea de pui, găsiți multe rețete aici pe site, din toate a mâncat soțul meu. Într-o zi, în grabă am făcut această rețetă, și el uimit "Da cum ai făcut carnea asta de pui?", eu "Păi așa, repede la tigaie cum o face mama...", el "Dar este delicioasă, s-o pui neapărat pe site!"... De acum încolo când fac așa carnea, mârâie și se bucură la cât de gustoase sunt :)
Deci, iacă poftim rețeta pe site - se face simplu, chiar banal, dar este absolut delicioasă. Eu folosesc pulpe dezosate, dar merge foarte bine și cu pulpele cu os, doar un pic va crește timpul de preparare.
Pulpele le spălați bine și scurgeți/uscați de apă.
Tigaia se încinge bine cu ulei după care puneți acolo pulpele.
Presărați sare și piper, lăsați să se rumenească la foc mediu.
În funcție de grosimea cărnii puteți să o gătiți mai încet sau mai repede, cu capac sau fără. Dar în mod normal eu le fac la foc mediu și le este de ajuns.
Când s-au rumenit bine pe o parte se întorc pe cealaltă, le presărați și aici cu sare și piper.
Lăsați cam 5 minute.
Acum adăugați ceapa tăiată julienne mai gros.
O distribuiți așa ca să ajungă să se călească printre bucățile de carne.
Puneți capacul pe tigaie și îl lăsați cam 5 minute.
Dacă țineți capacul mai mult de 5 minute ceapa va lăsa mai multă zeamă și la final se va face ca un sos de ceapă, nu se vor vedea bucățele mai întregi.
Mai amestecați puțin între timp.
După ce am luat capacul la mine a lăsat cam multă zeamă.
Lăsați în continuare să fiarbă totul la foc mediu până se evaporă tot lichidul și ceapa începe să se călească.
Cam așa, asta înseamnă că deja sunteți pe final :)
Opțional, cu 2-3 minute înainte să opriți focul adăugați usturoi tocat peste carne. Amestecați neapărat să se distribuie uniform aroma.
Serviți caldă cu orice garnitură preferată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.