Friptura de pui la tigaie

Interesanta poveste are aceasta reteta - asa face carnea de pui tatal meu cand ramane singur acasa, i-a pregatit-o si mamei, aceasta a preluat-o si de mult timp face pulpele de pui numai in asa fel. Eu am mancat acasa cand eram in vacanta anul trecut si mi-a placut, dar mi-a parut atat de banal ca nu prea m-am complicat eu s-o repet, desi gustul mi-a placut.

Stiti in cate feluri se poate face carnea de pui, gasiti multe retete aici pe site, din toate a mancat sotul meu. Intr-o zi, in graba am facut aceasta reteta, si el uimit " Da cum ai facut carnea asta de pui?", eu " Pai asa, repede la tigaie cum o face mama...", el "Dar este delicioasa, s-o pui neaparat pe site!"... De acum incolo cand fac asa carnea, maraie si se bucura la cat de gustoase sunt :)

Deci, iaka poftim reteta pe site - se face simplu, chiar banal, dar este absolut delicioasa. Eu folosesc pulpe dezosate, dar merge foarte bine si cu pulpele cu os, doar un pic va creste timpul de preparare.

Ingrediente
Pulpe de pui
1 kg
superioare/copanele -cu os sau fara os si piele
Ceapa alba
3 buc
Sare,piper
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Usturoi (catei)
5 buc
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Pulpele le spalati bine si scurgeti/uscati de apa.

Tigaie se incinge bine cu ulei dupa care puneti acolo pulpele.

Friptura de pui la tigaie - Pas 1
Pas 2

Presarati sare si piper, lasati sa se rumeneasca la foc mediu.

In functie de grosimea carnii puteti sa o gatiti mai incet sau mai repede, cu capac sau fara. Dar in mod normal eu le fac la foc mediu si le este de ajuns.

Friptura de pui la tigaie - Pas 2
Pas 3

Cand s-au rumenit bine pe o parte se intorc pe cealalta, le presarati si aici cu sare si piper.

Lasati cam 5 minute.

Friptura de pui la tigaie - Pas 3
Pas 4

Acum adaugati ceapa taiata julien mai gros.

O distribuiti asa ca sa ajunga sa se caleasca printre bucatile de carne.

Friptura de pui la tigaie - Pas 4
Pas 5

Puneti capacul pe tigaie si il lasati cam 5 minute.

Daca tineti capacul mai mult de 5 minute ceapa va lasa mai multa zeama si la final se va face ca un sos de ceapa, nu se vor vedea bucatele mai intregi.

Friptura de pui la tigaie - Pas 5
Pas 6

Mai amestecati putin intre timp.

Friptura de pui la tigaie - Pas 6
Pas 7

Dupa ce am luat capacul la mine o lasat cam multa zeama.

Lasati in continuare sa fiarba totul la foc mediu pana se evapora tot lichidul si ceapa incepe sa se caleasca.

Friptura de pui la tigaie - Pas 7
Pas 8

Cam asa, asta inseamana ca deja sunteti pe final :)

Friptura de pui la tigaie - Pas 8
Pas 9

Optional, cu 2-3 minute inainte sa opriti focul adaugati usturoi tocat peste carne. Amestecati neaparat sa se distribuie uniform aroma.

Friptura de pui la tigaie - Pas 9
Pas 10

Seriviti calda cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Friptura de pui la tigaie - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min