Aceasta ar fi varianta americană, bineînțeles că mai sunt și altele, dar baza oricum rămân ouăle și cartofii, în aceeași cantitate. La cât de simplă este, nu aveam mari așteptări, dar ne-a plăcut mult la toți.
Vă recomand neapărat s-o încercați, este ieftină, rapidă și neașteptat de bună. În varianta mai light puteți dilua maioneza cu puțin iaurt mai cremos.
Cartofii și ouăle se fierb, se curăță de coajă și se lasă să se răcească bine.
Apoi le tăiați cubulețe mai măricele, le puneți într-un bol adânc.
Într-un alt bol mai mic puneți ceapa tăiată foarte mărunt - eu am făcut-o la robot.
La fel și castraveții, se taie foarte mărunt și se adaugă peste ceapă.
Amestecați maioneza cu ceapa și castraveții.
Apoi turnați acest amestec peste ouă și cartofi.
Potriviți de sare și piper, amestecați bine.
Treceți salata într-o caserolă cu capac și o puneți la frigider pentru minim 6 ore, eu am lăsat-o peste noapte.
Este obligatoriu acest timp, nu se servește imediat, pentru că are gustul mult mai bun după frigider.
O serviți pe un platou mare sau individual( aici am folosit un inel de bucătărie).
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.