Aceasta ar fi varianta americana, bineinteles ca mai sunt si altele, dar baza oricum raman ouale si cartofii, in aceeasi cantitate. La cat de simpla este, nu aveam mari asteptari, dar ne-a placut mult la toti.
Va recomand neaparat s-o incercati, este ieftina, rapida si neasteptat de buna. In varianta mai light puteti dilua maioneza cu putin iaurt mai cremos.
Cartofii si ouale se fierb, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca bine.
Apoi le taiati cubulete mai maricele, le puneti intr-un bol adanc.
Intr-un alt bol mai mic puneti ceapa taiata foarte marunt - eu am facut-o la robot.
La fel si castravetii, se taie foarte marunt si se adauga peste ceapa.
Amestecati maioneza cu ceapa si castravetii.
Apoi turnati acest amestec peste oua si cartofi.
Potriviti de sare si piper, amestecati bine.
Treceti salata intr-o casoleta cu capac si o puneti la frigider pentru minim 6 ore, eu am lasat-o peste noapte.
Este obligatoriu acest timp, nu se serveste imediat, pentru ca are gustul mult mai bun dupa frigider.
O serviti pe un platou mare sau individual(aici am folosit un inel de bucatarie).
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.