Trandafiri cu mere si foietaj

Planificam sa postez alte retete pe site zilele astea, dar dupa ce am dat de aceasta prajitura nu am putut sa rezist sa nu o fac si imediat s-o pun si pe site. Este foarte frumoasa,aromata, simplu de preparat, ieftina, de post, moderat de dulce, ..., excelenta. Daca vreti sa faceti ceva simplu si frumos, recomand cu toata increderea!

Ingrediente
Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2
Mere ionatan
3 buc
luati mere rosii, trandafirii vor fi mai frumosi
Zahar
5 linguri
Scortisoara
1 lingurita
Sare de lamaie
1 lingurita
Zahar pudra
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 1
Pas 2

Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 2
Pas 3

Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 3
Pas 4

Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 4
Pas 5

Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea  benzi de 1 cm grosime.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 6
Pas 7

Apoi atent  se ruleaza banda.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 7
Pas 8

Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 8
Pas 9

Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (cam 15 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min