Planificăm să postez alte rețete pe site zilele astea, dar după ce am dat de această prăjitură nu am putut să rezist să nu o fac și imediat s-o pun și pe site. Este foarte frumoasă, aromată, simplu de preparat, ieftină, de post, moderat de dulce, ..., excelentă. Dacă vreți să faceți ceva simplu și frumos, recomand cu toată încrederea!
Merele se spală, se taie în jumătăți, se curăță de sâmburi și se taie felii foarte subțiri.
Apoi se pun într-o cratiță, se toarnă apă cât să le acopere și se pune la fiert cu 2 linguri de zahăr și 1 linguriță de sare de lămâie. Când încep să fiarbă se stinge focul.
Se scot imediat din apă pe o farfurie, să se răcorească.
Apoi se pun pe o farfurie așternută cu șervețele sau prosoape de bucătărie, să se usuce apa bine de pe ele.
Dezghețați doar jumătate din cantitatea de aluat de foietaj. O presărați cu zahăr și scorțișoară și tăiați din ea benzi de 1 cm grosime.
Pe fiecare bandă se pun felii de mere ușor suprapuse.
Apoi atent se rulează banda.
Se întorc și se aranjează pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei. Mie mi-au ieșit cam 15 bucăți din această cantitate de mere și aluat - exact o tavă de cuptor plină.
Le puneți la cuptor la temperatură medie, până se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot și se pudrează cu zahăr. Sunt foarte bune și calde și reci.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.