Trandafiri cu mere și foietaj

Planificăm să postez alte rețete pe site zilele astea, dar după ce am dat de această prăjitură nu am putut să rezist să nu o fac și imediat s-o pun și pe site. Este foarte frumoasă, aromată, simplu de preparat, ieftină, de post, moderat de dulce, ..., excelentă. Dacă vreți să faceți ceva simplu și frumos, recomand cu toată încrederea!

Ingrediente
Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
se folosește doar jumătate din pachet - adică doar o foaie din cele 2
Mere ionatan
3 buc
luați mere roșii, trandafirii vor fi mai frumoși
Zahăr
5 linguri
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Sare de lămâie
1 lingurita
   
Zahăr pudră
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Merele se spală, se taie în jumătăți, se curăță de sâmburi și se taie felii foarte subțiri.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 1
Pas 2

Apoi se pun într-o cratiță, se toarnă apă cât să le acopere și se pune la fiert cu 2 linguri de zahăr și 1 linguriță de sare de lămâie. Când încep să fiarbă se stinge focul.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 2
Pas 3

Se scot imediat din apă pe o farfurie, să se răcorească.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 3
Pas 4

Apoi se pun pe o farfurie așternută cu șervețele sau prosoape de bucătărie, să se usuce apa bine de pe ele.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 4
Pas 5

Dezghețați doar jumătate din cantitatea de aluat de foietaj. O presărați cu zahăr și scorțișoară și tăiați din ea benzi de 1 cm grosime.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare bandă se pun felii de mere ușor suprapuse.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 6
Pas 7

Apoi atent se rulează banda.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 7
Pas 8

Se întorc și se aranjează pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei. Mie mi-au ieșit cam 15 bucăți din această cantitate de mere și aluat - exact o tavă de cuptor plină.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 8
Pas 9

Le puneți la cuptor la temperatură medie, până se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot și se pudrează cu zahăr. Sunt foarte bune și calde și reci.

Poftă Bună!

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (cam 15 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min