Planificam sa postez alte retete pe site zilele astea, dar dupa ce am dat de aceasta prajitura nu am putut sa rezist sa nu o fac si imediat s-o pun si pe site. Este foarte frumoasa,aromata, simplu de preparat, ieftina, de post, moderat de dulce, ..., excelenta. Daca vreti sa faceti ceva simplu si frumos, recomand cu toata increderea!
Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.
Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.
Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.
Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.
Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea benzi de 1 cm grosime.
Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.
Apoi atent se ruleaza banda.
Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.
Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.