Pe site sunt multe retete de post, chiar este o provocare pentru mine si un motiv in plus de a testa retete vegane. Dar uite ca la clatitele de post inca nu le-a venit randul, retete am testat vreo 2, dar niciuna nu mi-a placut, am aruncat aluatul fara sa continui.
Aceasta reteta am zis s-o incerc, desi am vazut ca era destul de comentata, si negativ, si pozitiv. Nu am avut ce pierde, doar un pic de apa si faina :)
Am cantarit la gram si ml toate ingredientele, am fost foarte atenta la toate detaliile(desi ingrediente sunt putine, totusi trebuie un pic de atentie la reteta) si mi-a iesit. Cea mai buna recunoastere a fost bineinteles de la familie, au mancat fara sa-si dea seama ce fel de reteta era. Sotul m-a intrebat ce am pus in ele si a fost socat de raspuns :)
Bineinteles ca puteti sa adugati diverse arome, cacao, scortisoara, eu la o tura am pus vanilie, la alta putin mac si curcuma(pt culoare galbena), dar a fost vreo reactie intre asta si bicarbonat ca mi-au iesit clatitele rosii, am pus si o poza la ultimul pas. Cel putin Sofi a fost foarte incantana de ele :))
Intr-un bol puneti faina, sarea, bicarbonatul si zaharul, amestecati bine.
Adaugati cate putin apa, amestecand continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.
Aluatul trebuie sa fie ca de clatite, chiar un pic mai gros decat cel cu oua.
La urma adaugati uleiul, amestecati bine.
Incingeti bine o tigaie, si daca insist sa incingeti, chiar asa s-o faceti.
Turnati un pic de ulei si il intindeti cu o pensula sau cu un servetel (eu asa fac ca sa absorb excesul de ulei).
Si mai departe ca la clatitele simple. Turnati cate jumate de polonic, sau chiar mai mult, depinde de marimea tigaii. Le coaceti la foc mediu si nu va grabiti sa le intoarceti pt ca s-ar putea sa fie mai lipicioase pt ca nu au oua.
Eu de obicei le las un pic mai mult, sa le mai usuc putin si le intorc mai usor.
Observati ca nu sunt foarte rumene, anume din cauza ca nu au oua.
Eu ung tigaia doar cand torn prima clatita, in continuare nu.
Pe parcus cum le faceti, le puneti una peste alta sa se mai abureasca - devin si mai fragede si moi.
Modul de servire, cel clasic - gemurile si cremele preferate.
Daca nu puneti zahar in compozitie puteti sa le faceti si cu umplutura sarata.
Aici clatitele cu mac si curcuma, de mare succes la copii :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.