O super interesantă rețetă de desert, deși pare simplă la prima vedere a trebuit să o refac de 2 ori ca să ajung la cantitățile de mai jos. Poate fi servită și ca gem, sau o cremă delicioasă vegetariană/de post.
Este foarte aromată, gustoasă, cu siguranță o să placă și la copii.
Pregătiți ingredientele.
Într-o cratiță cu fundul gros scurgeți sucul din conserva de ananas.
Adăugați zahărul și puneți pe foc, când începe să fiarbă micșorați flacăra și lăsați 10 minute.
Apoi adăugați bananele tăiate rondele, ananasul din conservă, cocosul și sucul de la lămâie.
Când începe să fiarbă compoziția faceți focul mic și lăsați 10 minute, amestecând periodic.
Trebuie să fie cam așa ca în poză consistența, bananele vor începe să se facă piure.
Blendați bine, să fie un piure cât mai fin.
Mai lăsați să fiarbă la foc mic 5-10 minute, amestecând periodic.
Și iarăși blendați.
Chestia cu blenderul de 2 ori este metoda mea, pentru a obține piureul cât mai fin.
Lăsați să se răcească bine crema.
Veți observa că rece este mai groasă și consistentă, așa ne-a plăcut și nouă mai mult.
Serviți pe pâine, biscuiți sau ca o cremă pentru dulciuri de post sau vegane.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.