O super interesanta reteta de desert, desi pare simpla la prima vedere a trebuit sa o refac de 2 ori ca sa ajung la cantitatile de mai jos. Poate fi servita si ca gem, sau o crema delicioasa vegetariana/de post.
Este foarte aromata, gustoasa, cu siguranta o sa placa si la copii.
Pregatiti ingredientele.
Intr-o cratita cu fundul gros scurgeti sucul din conserva de ananas.
Adaugati zaharul si puneti pe foc, cand incepe sa fiarba micsorati flacara si lasati 10 minute.
Apoi adaugati bananele taiate rondele, ananasul din conserva, cocosul si sucul de la lamaie.
Cand incepe sa fiarba compozitia faceti focul mic si lasati 10 minute, amestecand periodic.
Trebuie sa fie cam asa ca in poza consistenta, bananele vor incepe sa se faca piure.
Blendati bine, sa fie un piure cat mai fin.
Mai lasati sa fiarba la foc mic 5-10 minute, amestecand periodic.
Si iarasi blendati.
Chestia cu blenderul de 2 ori este metoda mea, pentru a obtine piureul cat mai fin.
Lasati sa se raceasca bine crema.
Veti observa ca rece este mai groasa si consistenta, asa ne-a placut si noua mai mult.
Serviti pe paine, biscuiti sau ca o crema pentru dulciuri de post sau vegane.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.