Biscuiti cu mac si lamaie, de post

De fapt aceasta reteta de biscuiti de post a pornit de la una de biscuiti simpli cu vanilie, tot de post. Eu am avut pofta sa le dau un pic de aroma de lamaie si mac. Data viitoare ma gandesc sa-i fac cu nuci si cacao, deci avem liber la imaginatie aici.

Sunt neasteptat de fragezi si buni, nici nu zici ca sunt de post. Amidonul recomand sa-l puneti, nu-l inlocuiti cu faina, el face biscuitii mai fini si crocanti.

Ingrediente
Faina
400 g
Amidon alimentar
125 g
Praf de copt
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
150 ml
Zahar
200 g
Apa
150 ml
Sare
0.25 lingurite
Mac
2 linguri
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Amestecati faina cu amidonul si praful de copt.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati uleiul.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 2
Pas 3

Apa se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, sarea si esenta de vanilie.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 3
Pas 4

Turnati acest amestec in bolul cu faina, adaugati si macul.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine cu o spatula sau lingura.

Aluatul pare moale, dar nu adaugati faina in plus.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 5
Pas 6

Il treceti pe masa presarata cu faina si il adunati un pic, sa fie uniform.

Observati ca este moale dar f.putin lipicios.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 6
Pas 7

Intindeti o foaie de aluat(ajutandu-va cu faina), cam de 5mm grosime si o taiati diverse forme.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 7
Pas 8

Treceti biscuitii taiati in tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt, sau mai nou cu folie de teflon.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de aproximativ 15 minute.

Eu i-am lasat mai albi, dar trebuie neaparat sa aiba fundul rumenit.

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 9
Pas 10

Sunt la fel de buni si calzi si reci.

Pofta Buna!

Biscuiti cu mac si lamaie, de post - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min