De fapt aceasta reteta de biscuiti de post a pornit de la una de biscuiti simpli cu vanilie, tot de post. Eu am avut pofta sa le dau un pic de aroma de lamaie si mac. Data viitoare ma gandesc sa-i fac cu nuci si cacao, deci avem liber la imaginatie aici.
Sunt neasteptat de fragezi si buni, nici nu zici ca sunt de post. Amidonul recomand sa-l puneti, nu-l inlocuiti cu faina, el face biscuitii mai fini si crocanti.
Amestecati faina cu amidonul si praful de copt.
Adaugati uleiul.
Apa se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, sarea si esenta de vanilie.
Turnati acest amestec in bolul cu faina, adaugati si macul.
Amestecati bine cu o spatula sau lingura.
Aluatul pare moale, dar nu adaugati faina in plus.
Il treceti pe masa presarata cu faina si il adunati un pic, sa fie uniform.
Observati ca este moale dar f.putin lipicios.
Intindeti o foaie de aluat(ajutandu-va cu faina), cam de 5mm grosime si o taiati diverse forme.
Treceti biscuitii taiati in tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt, sau mai nou cu folie de teflon.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de aproximativ 15 minute.
Eu i-am lasat mai albi, dar trebuie neaparat sa aiba fundul rumenit.
Sunt la fel de buni si calzi si reci.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.