De fapt această rețetă de biscuiți de post a pornit de la una de biscuiți simpli cu vanilie, tot de post. Eu am avut poftă să le dau un pic de aromă de lămâie și mac. Data viitoare mă gândesc să-i fac cu nuci și cacao, deci avem liber la imaginație aici.
Sunt neașteptat de fragezi și buni, nici nu zici că sunt de post. Amidonul recomand să-l puneți, nu-l înlocuiți cu făină, el face biscuiții mai fini și crocanți.
Amestecați făina cu amidonul și praful de copt.
Adăugați uleiul.
Apă se amestecă cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie, sarea și esența de vanilie.
Turnați acest amestec în bolul cu făină, adăugați și macul.
Amestecați bine cu o spatulă sau lingură.
Aluatul pare moale, dar nu adăugați făină în plus.
Îl treceți pe masa presărată cu făină și îl adunați un pic, să fie uniform.
Observați că este moale dar f.puțin lipicios.
Întindeți o foaie de aluat (ajutându-vă cu făină), cam de 5mm grosime și o tăiați în diverse forme.
Treceți biscuiții tăiați în tava de cuptor, așternută cu hârtie de copt, sau mai nou cu folie de teflon.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 15 minute.
Eu i-am lăsat mai albi, dar trebuie neapărat să aibă fundul rumenit.
Sunt la fel de buni și calzi și reci.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.