Am reușit în sfârșit să prepar o plăcintă cu varză perfectă - aluat moale și fin combinat perfect cu varză călită. Am găsit rețeta aluatului pe un forum rusesc și am zis să o folosesc la această plăcintă. Deci - mi-a plăcut mult, recomand să o preparați și voi.
Varza și ceapa curățată se mărunțesc bine și se pun cu puțin ulei într-o tigaie la călit.
Se amestecă periodic până se înmoaie bine și au o culoare galbenă-maronie. Stingeți focul și lăsați să se răcorească bine.
În acest timp se prepară aluatul - se amestecă făina + 1 linguriță de zahăr + 0.5 linguriță de sare. La acestea se adaugă 100g de unt.
Se amestecă bine cu mâinile untul cu amestecul de făină, să arate ca niște cocoloașe.
Se amestecă apa călduță cu drojdia și 1 linguriță de zahăr - se lasă 10 min. Apoi la acestea se adaugă oul și 50 ml de lapte cald, amestecați bine cu un tel să se uniformizeze compoziția.
Adăugați amestecul lichid la compoziția de făină cu unt și faceți un aluat elastic și moale. Dacă mai este nevoie adăugați puțin lapte sau făină - în caz că nu se formează bine aluatul. Împărțiți aluatul în 2 - o bilă mai mare și una mai mică.
Varza răcorită se amestecă cu sare și piper, opțional puteți tăia ouă fierte în această compoziție.
Se unge o tavă de cuptor cu ulei. Bila cea mai mare de aluat se întinde și se pune în tavă, ridicând ușor borțurile. Se pune amestecul de varză și se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.
Se unge cu gălbenuș de ou deasupra și se dă la cuptor aproximativ o oră, până se rumenește bine.
Se lasă să se răcorească, se scoate din tavă și se porționează.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.