Asa cum v-am promis, azi o super-mega reteta delicioasa si aromata. Daca va intimideaza portocalele, puteti sa faceti sosul si fara, dar veti pierde din gustul interesant si aroma, incercati sa puneti macar sucul de portocala si un varf de lingurita de coaja rasa.. Pestele asa preparat este neasteptat de bun, am reusit sa-mi surprind sotul, l-a savurat cu mare placere.
Chiar recomand reteta, este foarte rapida si deosebit de gustoasa.
Pestele se curata, se spala si se taie bucati potrivite.
Radeti coaja de la portocala si stoarceti sucul din ea,
Intr-o tigaie caliti ceapa taiata cubulete cu putin ulei.
Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati usturoiul tocat. Mai caliti totul impreuna 10-20 de secunde.
Dupa acest timp adaugati in tigaie rosiile cubulete, sucul si coaja de portocala si pasta de rosii.
Amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.
Cand fierbe adaugati boiaua de ardei, potriviti de sare si piper, adaugati 1 lingurita de zahar, amestecati.
Acum adaugati bucatile de peste si le scufundati in sos.
Lasati pana incepe sa fiarba bine si faceti focul mic.
Acoperiti cu capac si lasati 20-30 de minute.
Cam asa arata cand e gata.
Serviti cu orice garnitura va place - noi am avut couscous, se poate cu orez, piure de cartofi, etc.
Daca nu aveti garnitura, va ispraviti bine si cu o felie de paine buna... cu sos de rosii estre delicios.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.