Așa cum v-am promis, azi o super-mega rețetă delicioasă și aromată. Dacă vă intimidează portocalele, puteți să faceți sosul și fără, dar veți pierde din gustul interesant și aromă, încercați să puneți măcar sucul de portocală și un vârf de linguriță de coajă rasă. Peștele așa preparat este neașteptat de bun, am reușit să-mi surprind soțul, l-a savurat cu mare plăcere.
Chiar recomand rețeta, este foarte rapidă și deosebit de gustoasă.
Peștele se curăță, se spală și se taie bucăți potrivite.
Radeți coaja de la portocală și stoarceți sucul din ea,
Într-o tigaie căliți ceapa tăiată cubulețe cu puțin ulei.
Când ceapa începe să se rumenească adăugați usturoiul tocat. Mai căliți totul împreună 10-20 de secunde.
După acest timp adăugați în tigaie roșiile cubulețe, sucul și coaja de portocală și pasta de roșii.
Amestecați și lăsați până începe să fiarbă.
Când fierbe adăugați boiaua de ardei, potriviți de sare și piper, adăugați 1 linguriță de zahăr, amestecați.
Acum adăugați bucățile de pește și le scufundați în sos.
Lăsați până începe să fiarbă bine și faceți focul mic.
Acoperiți cu capac și lăsați 20-30 de minute.
Cam așa arată când e gata.
Serviți cu orice garnitură vă place - noi am avut couscous, se poate cu orez, piure de cartofi, etc.
Dacă nu aveți garnitură, vă isprăviți bine și cu o felie de pâine bună... cu sos de roșii este delicios.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.