Pește cu sos de roșii și portocale

Așa cum v-am promis, azi o super-mega rețetă delicioasă și aromată. Dacă vă intimidează portocalele, puteți să faceți sosul și fără, dar veți pierde din gustul interesant și aromă, încercați să puneți măcar sucul de portocală și un vârf de linguriță de coajă rasă. Peștele așa preparat este neașteptat de bun, am reușit să-mi surprind soțul, l-a savurat cu mare plăcere.

Chiar recomand rețeta, este foarte rapidă și deosebit de gustoasă.

Ingrediente
Pește
1 kg
bucăți sau file de orice pește vă place
Roșii cubulețe din conservă
300 g
sau roșii tocate simple
Pastă de tomate
1 lingura
   
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
   
Portocale
1 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Zahăr
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Peștele se curăță, se spală și se taie bucăți potrivite.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 1
Pas 2

Radeți coaja de la portocală și stoarceți sucul din ea,

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie căliți ceapa tăiată cubulețe cu puțin ulei.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 3
Pas 4

Când ceapa începe să se rumenească adăugați usturoiul tocat. Mai căliți totul împreună 10-20 de secunde.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 4
Pas 5

După acest timp adăugați în tigaie roșiile cubulețe, sucul și coaja de portocală și pasta de roșii.

Amestecați și lăsați până începe să fiarbă.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 5
Pas 6

Când fierbe adăugați boiaua de ardei, potriviți de sare și piper, adăugați 1 linguriță de zahăr, amestecați.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 6
Pas 7

Acum adăugați bucățile de pește și le scufundați în sos.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 7
Pas 8

Lăsați până începe să fiarbă bine și faceți focul mic.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 8
Pas 9

Acoperiți cu capac și lăsați 20-30 de minute.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 9
Pas 10

Cam așa arată când e gata.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 10
Pas 11

Serviți cu orice garnitură vă place - noi am avut couscous, se poate cu orez, piure de cartofi, etc.

Dacă nu aveți garnitură, vă isprăviți bine și cu o felie de pâine bună... cu sos de roșii este delicios.

Poftă Bună!

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: zefira.net