Peste cu sos de rosii si portocale

Asa cum v-am promis, azi o super-mega reteta delicioasa si aromata. Daca va intimideaza portocalele, puteti sa faceti sosul si fara, dar veti pierde din gustul interesant si aroma, incercati sa puneti macar sucul de portocala si un varf de lingurita de coaja rasa.. Pestele asa preparat este neasteptat de bun, am reusit sa-mi surprind sotul, l-a savurat cu mare placere.

Chiar recomand reteta, este foarte rapida si deosebit de gustoasa.

Ingrediente
Peste
1 kg
bucati sau file de orice peste va place
Rosii cubulete din conserva
300 g
sau rosii tocate simple
Pasta de tomate
1 lingura
Ceapa alba
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Ulei de floarea soarelui
30 ml
Portocale
1 buc
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Zahar
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Pestele se curata, se spala si se taie bucati potrivite.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 1
Pas 2

Radeti coaja de la portocala si stoarceti sucul din ea,

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 2
Pas 3

Intr-o tigaie caliti ceapa taiata cubulete cu putin ulei.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 3
Pas 4

Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati usturoiul tocat. Mai caliti totul impreuna 10-20 de secunde.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp adaugati in tigaie rosiile cubulete, sucul si coaja de portocala si pasta de rosii.

Amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 5
Pas 6

Cand fierbe adaugati boiaua de ardei, potriviti de sare si piper, adaugati 1 lingurita de zahar, amestecati.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 6
Pas 7

Acum adaugati bucatile de peste si le scufundati in sos.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 7
Pas 8

Lasati pana incepe sa fiarba bine si faceti focul mic.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 8
Pas 9

Acoperiti cu capac si lasati 20-30 de minute.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 9
Pas 10

Cam asa arata cand e gata.

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 10
Pas 11

Serviti cu orice garnitura va place - noi am avut couscous, se poate cu orez, piure de cartofi, etc.

Daca nu aveti garnitura, va ispraviti bine si cu o felie de paine buna... cu sos de rosii estre delicios.

Pofta Buna!

Peste cu sos de rosii si portocale - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: zefira.net