Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post

Deși pare pe poză că este o prăjitură, are mai mult o textură densă și aromată ca de turtă dulce. Mi-a plăcut mult ideea aluatului, a ieșit perfect, deși eram sceptică până am scos-o din cuptor. Are o aromă foarte plăcută de banane și miere, iar gemul îi dă nota finală.

S-o încercați neapărat, puteți nici să nu puneți gem, va fi bună și fără el.

Ingrediente
Banane
2 buc
300g fără coajă, făcute piure
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Zahăr
2 linguri
   
Miere
2 linguri
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
150 g
   
Gem
3 linguri
un gem gros, puneți după preferințe
Pași de urmat
Pas 1

Pasați bine bananele cu un blender.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 1
Pas 2

Piureul de banane îl amestecați cu mierea, uleiul, zahărul, vanilia și bicarbonatul de sodiu (nu merge înlocuit cu praf de copt).

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 2
Pas 3

La final adăugați făina și amestecați cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 3
Pas 4

Aluatul iese gros și dens.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 4
Pas 5

Îl turnați într-o formă rotundă, așternută cu hârtie de copt, cam de 28-30 cm în diametru.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 5
Pas 6

Se coace la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 25-30 de minute, până se face maro.

Lăsați să se răcorească bine.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 6
Pas 7

Apoi o tăiați în jumătate cu un cuțit mai lung.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 7
Pas 8

Ungeți cu gem fără milă.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 8
Pas 9

Acoperiți cu cealaltă jumătate de blat, lăsați puțin să se pătrundă gemul.

Opțional puteți orna cu zahăr pudră.

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 9
Pas 10

Și aici o secțiune delicioasă.

Poftă Bună!

Turtă dulce tăiată, de banane cu gem - de post - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: multivaryu.ru