Deși pare pe poză că este o prăjitură, are mai mult o textură densă și aromată ca de turtă dulce. Mi-a plăcut mult ideea aluatului, a ieșit perfect, deși eram sceptică până am scos-o din cuptor. Are o aromă foarte plăcută de banane și miere, iar gemul îi dă nota finală.
S-o încercați neapărat, puteți nici să nu puneți gem, va fi bună și fără el.
Pasați bine bananele cu un blender.
Piureul de banane îl amestecați cu mierea, uleiul, zahărul, vanilia și bicarbonatul de sodiu (nu merge înlocuit cu praf de copt).
La final adăugați făina și amestecați cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe.
Aluatul iese gros și dens.
Îl turnați într-o formă rotundă, așternută cu hârtie de copt, cam de 28-30 cm în diametru.
Se coace la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 25-30 de minute, până se face maro.
Lăsați să se răcorească bine.
Apoi o tăiați în jumătate cu un cuțit mai lung.
Ungeți cu gem fără milă.
Acoperiți cu cealaltă jumătate de blat, lăsați puțin să se pătrundă gemul.
Opțional puteți orna cu zahăr pudră.
Și aici o secțiune delicioasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.