Pulpa de miel la cuptor

Reteta perfecta pentru a gati simplu, deosebit si foarte gustos carnea de miel, eu am ales pulpa de miel, dar merge si cu orice alte bucati. Carnea nu se usuca, este crocanta la exterior, moale si frageda pe interior.

Optional puteti pune si niste legume pe langa carne, asa veti avea carne si garnitura gatite impreuna, combinate cu o salata sunt o masa exemplara.

Ingrediente
Carne de miel
3 kg
cantitatea de carne poate varia, si folositi orice bucati de miel transate - pulpa, costite, etc.
Iaurt
500 ml
Usturoi (catei)
5 buc
Lamaie
1 buc
Sare,piper
1 lingura
+ coriandru macinat, cuisoare sau rozmarin, optional
Ulei de masline
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea se spala bine, se portioneaza, transeaza.

Apoi o presarati cu sare, piper (coriandru/cuisoare macinate optional) si o frecati bine pe toate partile.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 1
Pas 2

Iaurtul de amesteca cu usturoiul pisat, coaja rasa de lamaie si putina sare.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 2
Pas 3

Turnati iaurtul peste carne si il distribuiti uniform pe toate bucatile si partile.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 3
Pas 4

La aceasta etapa puteti lasa carnea la marinat intr-o punga, sau bol, la frigider.

Eu am pus-o direct in tava de cuptor, am acoperit-o cu folie de plastic si am lasat la frigider peste noapte sau 5-6 ore.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp scoatem carnea de la frigider, o punem in tava daca nu este acolo.

Pe langa carne puteti pune cateva felii de cartofi, morcovi si ceapa, optional.

Stropiti carnea si legumele cu putin ulei de masline si presarati optional cu putin rozmarin uscat sau proaspat.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 5
Pas 6

Acoperiti tava cu capac, sau ii faceti un capac din folie de aluminiu.

O puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 70-90 de minute.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 6
Pas 7

Dupa acest timp scoateti folia de deasupra, incercati carnea cu un cutit daca intra usor, este frageda.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 7
Pas 8

Puneti tava pentru inca 20-30 de minute la cuptor, neacoperita.

In acest timp, cam la 10 minute o scoateti si ungeti cu o pensula carnea, cu zeama care o lasa in tava.

Eu am uns de 2 ori pana a fost gata si s-a rumenit uniform.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 8
Pas 9

Este gata cand se rumeneste bine. La final dupa ce ati scos-o mai ungeti o data cu pensula - va folositi de zeama si grasimea care o lasa in tava.

Pulpa de miel la cuptor - Pas 9
Pas 10

O serviti calda cu legume pe langa, si eventual un sos de iaurt - la fel amestecat cu putin usturoi, sare si coaja de lamaie.

Pofta Buna!

Pulpa de miel la cuptor - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 360 min