Pulpă de miel la cuptor

Rețeta perfectă pentru a găti simplu, deosebit și foarte gustos carnea de miel, eu am ales pulpa de miel, dar merge și cu orice alte bucăți. Carnea nu se usucă, este crocantă la exterior, moale și fragedă pe interior.

Opțional puteți pune și niște legume pe lângă carne, așa veți avea carne și garnitură gătite împreună, combinate cu o salată sunt o masă exemplară.

Ingrediente
Carne de miel
3 kg
cantitatea de carne poate varia, și folosiți orice bucăți de miel tranșate - pulpă, costițe, etc.
Iaurt
500 ml
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Lămâie
1 buc
   
Sare, piper
1 lingura
+ coriandru măcinat, cuișoare sau rozmarin, opțional
Ulei de măsline
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Carnea se spală bine, se porționează, tranșează.

Apoi o presărați cu sare, piper (coriandru/cuișoare măcinate opțional) și o frecați bine pe toate părțile.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 1
Pas 2

Iaurtul de amestecă cu usturoiul pisat, coaja rasă de lămâie și puțină sare.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 2
Pas 3

Turnați iaurtul peste carne și îl distribuiți uniform pe toate bucățile și părțile.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 3
Pas 4

La această etapă puteți lăsa carnea la marinat într-o pungă, sau bol, la frigider.

Eu am pus-o direct în tava de cuptor, am acoperit-o cu folie de plastic și am lăsat la frigider peste noapte sau 5-6 ore.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 4
Pas 5

După acest timp scoatem carnea de la frigider, o punem în tavă dacă nu este acolo.

Pe lângă carne puteți pune câteva felii de cartofi, morcovi și ceapă, opțional.

Stropiți carnea și legumele cu puțin ulei de măsline și presărați opțional cu puțin rozmarin uscat sau proaspăt.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 5
Pas 6

Acoperiți tava cu capac, sau îi faceți un capac din folie de aluminiu.

O puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 70-90 de minute.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 6
Pas 7

După acest timp scoateți folia de deasupra, încercați carnea cu un cuțit dacă intră ușor, este fragedă.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 7
Pas 8

Puneți tava pentru încă 20-30 de minute la cuptor, neacoperită.

În acest timp, cam la 10 minute o scoateți și ungeți cu o pensulă carnea, cu zeama care o lasă în tavă.

Eu am uns de 2 ori până a fost gata și s-a rumenit uniform.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 8
Pas 9

Este gata când se rumenește bine. La final după ce ați scos-o mai ungeți o dată cu pensula - vă folosiți de zeama și grăsimea care o lasă în tavă.

Pulpă de miel la cuptor - Pas 9
Pas 10

O serviți caldă cu legume pe lângă, și eventual un sos de iaurt - la fel amestecat cu puțin usturoi, sare și coajă de lămâie.

Poftă Bună!

Pulpă de miel la cuptor - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 360 min