Sarmale in foi de stevie

Am avut pofta de aceste sarbatori sa fac cateva sarmale, varza nu am avut murata si nici timp sa merg s-o cumpar din surse sigure, asa ca a venit timpul sa fac sarmale cu foi de stevie. Mai ales, ca este sezon si piata plina cu legaturi de stevie, verzi, frumoase si ieftine.

Am mai facut cu ceva timp in urma aceata reteta si am fost foarte impresionati toti - sarmalele sunt foarte bune, fragede, se topesc in gura, le-as zice "sarmale cu gust de primavara". Le recomand cu mare incredere, sunt foarte, foarte delicioase.

Ingrediente
Frunze verzi de stevie
6 legaturi
adica 6 legaturi - cam 60 bucati de frunze, alegeti sa fie mari si fara rupturi
Carne
1 kg
eu am folosit de pui(pulpe dezosate si fara piele), puteti folosi si de porc
Ceapa alba
1 buc
Ceapa verde
2 legaturi
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasta de tomate
2 linguri
eu am pus pasta de ardei dulce
Orez - bob rotund
80 g
Marar verde
1 legatura
Patrunjel verde
2 legaturi
Faina
1 lingura
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Frunzele de stevie se aleg si se spala.

Se taie cotorul de pe dosul frunzei, vedeti in poza.

Sarmale in foi de stevie - Pas 1
Pas 2

Luati cate 5-6 frunze o data si le dati drumul in cratita cu apa fierbinte pentru 2-3 secunde.

Sarmale in foi de stevie - Pas 2
Pas 3

Asa faceti cu toate frunzele, le puneti la scurs intr-o sita.

Sarmale in foi de stevie - Pas 3
Pas 4

Pana frunzele se racoresc pregatim umplutura.

In tigaie incingeti putin ulei si caliti in el ceapa alba si verde, tocate marunt.

Sarmale in foi de stevie - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati 1 lingura de pasta de ardei/tomate si 1 pahar de apa.

Amestecati bine si lasati sa fiarba 1-2 minute.

Sarmale in foi de stevie - Pas 5
Pas 6

Adaugati orezul spalat, amestecati bine si mai lasati 1-2 minute pe foc.

Sarmale in foi de stevie - Pas 6
Pas 7

Carnea o treceti prin masina de tocat.

Tocati marunt 1 legatura de patrunjel si 1 de marar, adaugati la carne.

Sarmale in foi de stevie - Pas 7
Pas 8

In amestecul de carne il adaugati pe cel din tigaie, de orez cu ceapa.

Adaugati sare si piper dupa gust si amestecati bine(cu mainile).

Sarmale in foi de stevie - Pas 8
Pas 9

Puneti frunza de stevie pe masa, cu dosul in sus.

Pe margine puneti cate 1 lingura de umplutura.

Sarmale in foi de stevie - Pas 9
Pas 10

Si rulati cu marginile laterale spre interior.

Procesul este simplu, a fost executat chiar de sotul meu :)

Sarmale in foi de stevie - Pas 10
Pas 11

Pe parcurs le aranjati intr-o cratita cu fundul gros, sau tuci.

Sarmale in foi de stevie - Pas 11
Pas 12

Cam 30 de minute va ia sa le terminati.

Turnati apa cate sa le acopere si puneti la fiert.

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati aproximativ 1 ora.

Sarmale in foi de stevie - Pas 12
Pas 13

Dupa acest timp dizolvati 1 lingura de faina cu 1 lingura de pasta de rosii, putina sare si jumate de pahar de apa.

Sarmale in foi de stevie - Pas 13
Pas 14

Turnati acest amestec in cratita cu sarmalele fierte.

Sarmale in foi de stevie - Pas 14
Pas 15

Scuturati bine cratita, sa patrunda sosul mai adanc in sarmale.

Lasati sa mai fiarba 10 minute.

Sarmale in foi de stevie - Pas 15
Pas 16

Optional, presarati putin patrunjel tocat peste sarmalele gata si puneti pentru 20 de minute cratita in cuptor preincalzit la 150 de grade.

Sarmale in foi de stevie - Pas 16
Pas 17

Si gata, cu grija(sarmalele sunt foarte moi si fragede) le puteti servi.

Cred ca puteti si sa nu le puneti la cuptor, sunt foarte bune si fierte.

Sarmale in foi de stevie - Pas 17
Pas 18

Merg foarte bine pe langa iaurt sau smantana.

Pofta Buna!

Sarmale in foi de stevie - Pas 18

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min