Îmi place foarte mult acest sezon, când încep legumele, verdețurile, și primele bineînțeles sunt salatele, ceapa verde și usturoiul. Nu mai știam în ce combinație să le fac, decât în salată, și această mâncare a venit la fix. Foarte rapidă, bună și aromată, puteți folosi cât mai multă ceapă și usturoi, vor fi potrivite aici.
Se potrivește bine cu o mămăligă, cartofi sau simplu cu pâine.
Carnea se spală, se usucă, apoi se călește cu puțin ulei într-o tigaie adâncă, pe ambele părți.
Adăugați peste carne usturoiul și ceapa verde, tăiate bucăți mai mari, nu tocat mărunt.
Amestecați bine și lăsați să scadă un pic.
Apoi turnați o jumătate de pahar de apă și lăsați până începe să fiarbă.
Când începe să fiarbă faceți focul mic și puneți capacul pe tigaie.
Lăsați așa 15-20 de minute până este gata carnea.
După acest timp, adăugați roșiile cubulețe, pasta de roșii/ardei, amestecați bine. Lăsați să fiarbă încet, fără capac încă 10 minute.
Apoi potriviți de sare, piper, închideți focul și lăsați cam 10 minute să se pătrundă, fără capac.
Și gata, serviți cu orice vă place, sosul este delicios.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.