Stufat de pui

Imi place foarte mult acest sezon, cand incep legumele, verdeturile, si primele bineinteles sunt salatele, ceapa verde si usturoiul. Nu mai stiam in ce combinatie sa le fac, decat in salata, si aceasta mancare a venit la fix. Foarte rapida, buna si aromata, puteti folosi cat mai multa ceapa si usturoi, vor fi potrivitie aici.

Se potriveste bine cu o mamaliga, cartofi sau simplu cu paine.

Ingrediente
Pulpe de pui
1 kg
cu os sau fara, eu am pus fara, se gatesc mai repede
Ceapa verde
3 legaturi
adica 3 legaturi - sau 15 fire
Usturoi verde
3 legaturi
3 legaturi=15 fire, aproximativ
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Rosii cubulete din conserva
200 g
sau rosii proaspete tocate
Pasta de tomate
1 lingura
sau pasta de ardei
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea se spala, se usuca, apoi se caleste cu putin ulei intr-o tigaie adanca, pe ambele parti.

Stufat de pui - Pas 1
Pas 2

Adaugati peste carne usturoiul si ceapa verde, taiate bucati mai mari, nu tocat marunt.

Amestecati bine si lasati sa scada un pic.

Stufat de pui - Pas 2
Pas 3

Apoi turnati o jumatate de pahar de apa si lasati pana incepe sa fiarba.

Stufat de pui - Pas 3
Pas 4

Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si puneti capacul pe tigaie.

Lasati asa 15-20 de minute pana este gata carnea.

Stufat de pui - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp, adaugati rosiile cubulete, pasta de rosii/ardei, amestecati bine. Lasati sa fiarba incet, fara capac inca 10 minute.

Stufat de pui - Pas 5
Pas 6

Apoi potriviti de sare, piper, inchideti focul si lasati cam 10 minute sa se patrunda, fara capac.

Stufat de pui - Pas 6
Pas 7

Si gata, serviti cu orice va place, sosul este delicios.

Pofta Buna!

Stufat de pui - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min