Inca o descoperire pentru mine a fost acest sos alb super gustos, credeam ca acesta trebuie sa fie numa din lapte, unt... foarte caloric si gras - aici am vazut ca se poate si altfel. Am gasit reteta in cartea de retete vegetariene luata de la Herghelia . Il puteti folosi la ciulama, paste, lasagna vegetariana, etc.
Puneti la fiert laptele de soia.
Pana fierbe laptele amestecati bine - faina cu jumatate de pahar de apa calduta(amestecati cu un tel sa nu faca cocoloase), apoi adaugati sarea si uleiul.
Cand fierbe laptele turnati incet amestecul de faina, amestecati bine, lasati sa mai fiarba 1-2 min. Adaugati mirodeniile, cimbru/piper/nucsoara si opriti focul. Asta-i sosul, il folositi mai departe unde trebuie.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.