Încă o descoperire pentru mine a fost acest sos alb super gustos, credeam că acesta trebuie să fie numa din lapte, unt... foarte caloric și gras - aici am văzut că se poate și altfel. Am găsit rețeta în cartea de rețete vegetariene luată de la Herghelia. Îl puteți folosi la ciulama, paste, lasagna vegetariană, etc.
Puneți la fiert laptele de soia.
Până fierbe laptele amestecați bine - făina cu jumătate de pahar de apă călduță (amestecați cu un tel să nu facă cocoloașe), apoi adăugați sarea și uleiul.
Când fierbe laptele turnați încet amestecul de făină, amestecați bine, lăsați să mai fiarbă 1-2 min. Adăugați mirodeniile, cimbru/piper/nucșoară și opriți focul. Asta-i sosul, îl folosiți mai departe unde trebuie.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.