Prajitura cu capsuni si bezea

Am ajuns in sezonul meu preferat, de fructe diverse, aromate si delicioase. Incepem cu capsunile, la inceput nu ne putem satura de ele asa simple, dupa aia incepe improvizarea - prajituri cu capsuni, limonade, dulceata, etc. Pe site veti gasi multe retete, ziceam ca poate anul acesta sa nu fac niciuna pt site, ca sa nu ma repet.

Dar, bineinteles ca nu pot, cum am vazut acesta prajitura mi-a si luat ochii. Puteti s-o serviti ca prajitura sau chiar ca un tort, este foarte aromata si gustoasa. Capsunile aromate in combinatie cu bezeaua aerata, moale, fina si delicioasa, o fac perfecta si la gust, si la aspect.

Acum ma gandesc ca tot caut creme usoare, ieftine si delicioase - ei sa stiti ca acest sufleu de bezea este exact ce trebuie, imi pare rau ca mi-a luat atata timp sa-l descopar. Lucrurile simple sunt chiar sub nasul nostru :) Trebuie doar sa deschidem mai bine ochii si le vedem, sa nu ne fie frica sa gustam si incercam retete noi permanent.

Remarca: singura chestie care puteti s-o modificati si eu cred ca asa voi face data viitoare, puneti jumatate de ingrediente la blat. Este un blat gustos, dar putin mai dens la textura, daca va place cu aluat mai mult il lasati asa, daca vreti sa fie mai multe fructe si bezea, puneti in jumate.

Ingrediente
Faina alba
350 g
Unt
250 g
moale, la temperatura camerei
Smantana
100 g
Oua
4 buc
Zahar
100 g
Praf de copt
2 lingurite
Zahar pudra
150 g
pt bezea, puteti inlocui cu zahar simplu
Capsuni
1 kg
proaspete sau congelate
Pasi de urmat
Pas 1

Faina o amestecati cu praful de copt, adaugati untul , galbenusurile si amestecati bine - cu mainile, mixerul sau in robot.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati zaharul si smantana si framantati un aluat - va fi gros si lipicios.

Eu nu l-am mai scos pe masa, l-am luat direct din robot cu o lingura si l-am pus in tava.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 2
Pas 3

Il transferati in tava asternuta cu hartie de copt si nivelati bine cu mainile.

Tava mea are 28cm diametru, cu siguranta puteti folosi si una mai mare.

Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 3
Pas 4

Il coaceti timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste bine, in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 4
Pas 5

Blatul copt il scoateti din cuptor si aranjati peste el capsuni intregi(spalate si curatate, bineinteles) sau jumatati, daca sunt mai mari.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 5
Pas 6

Albusurile se bat spuma tare, apoi cate putin se adauga zaharul pudra si se continua mixarea pana obtineti o spuma lucioasa si tare.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 6
Pas 7

O puneti si nivelati peste capsuni.

Lasati tava la cuptor preincalzit la 150 de grade pentru inca 15-20 de minute.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 7
Pas 8

Observati ca bezeaua se umfla frumos, dar dupa racire se va lasa, asa  e normal.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 8
Pas 9

Lasati prajitura sa se racoreasca si patrunda macar 2-3 ore.

Scoateti bordurile si portionati.

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 9
Pas 10

Aici si o sectiune delicioasa...

Pofta Buna!

Prajitura cu capsuni si bezea - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: vladmama.ru