Această rețetă de înghețată am testat-o cândva demult, împreună, la un atelier de gătit. Pe atunci era iarnă și aveam fructe congelate (de pădure), dar a plăcut la toată lumea și am pus rețeta pe lista de așteptare. Acum i-a venit rândul în varianta de înghețată cu căpșuni, dar puteți folosi orice fructe vă plac.
Chestia de durată aici este să aveți fructele deja congelate (le puteți pune în congelator oricând în sezon și le aveți la îndemână), dar partea bună e că nu vă trebuie mașină de înghețată sau să amestecați în înghețată fiecare jumătate de oră, ca să nu facă ace de gheață. Aveți nevoie de un blender mai bunicel, 3 ingrediente, 5 minute - și poftim o înghețată gustoasă, sănătoasă și frumoasă.
La gust este undeva între sorbet și înghețată de fructe cu aromă de frișcă, mă gândesc că zahărul pudră se poate înlocui cu orice alt îndulcitor preferat și în cantitatea reglabilă după preferințe.
Căpșunile se spală bine, se curăță de frunze și se lasă puțin la scurs într-o sită.
Apoi le aranjați pe o tavă așternută cu folie de plastic sau pungă și puneți la congelator pentru minim 5 ore, sau mai mult, depinde de timpul disponibil.
Folia este bună pentru a scoate ușor căpșunile din tavă, fiind ceva mai apoase se lipesc cam tare de fund.
Înghețata o preparați efectiv înainte de servire, sau o țineți încă 30 minute în congelator după mixare și apoi o serviți.
Deci, căpșunile congelate se pun într-un robot/blender.
Turnați peste ele smântâna dulce lichidă.
Apoi adăugați zahărul pudră sau orice alt îndulcitor.
Și dați atent drumul la blender, treptat mărind viteza.
Aveți grijă să nu puneți prea multe fructe în robot, ca să se mixeze cât mai bine și uniform.
Cam așa arată înghețata după 5 minute de mixare.
S-ar putea să nu fie chiar perfect uniformă din cauza performanțelor robotului, dar oricum este foarte bună.
Dacă o vreți ceva mai tare o treceți într-o casoletă și puneți la congelator pentru 30 de minute.
Noi am servit-o imediat, este un pic mai moale și mai cremoasă.
După preferințe puteți pune orice arome aici, adăugiri și cum vă duce imaginația. Eu sunt adepta chestiilor mai simple și clasice, mai ales în deserturi.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.