Inghetata de capsuni

Aceasta reteta de inghetata am testat-o candva demult, impreuna, la un atelier de gatit. Pe atunci era iarna si aveam fructe congelate(de padure), dar a placut la toata lumea si am pus reteta pe lista de asteptare. Acum i-a venit randul in varianta de inghetata cu capsuni, dar puteti folosi orice fructe va plac.

Chestia de durata aici este sa aveti fructele deja congelate(le puteti pune in congelator oricand in sezon si le aveti la indemana), dar partea buna e ca nu va trebuie masina de inghetata sau sa amestecati in inghetata fiecare jumatate de ora, ca sa nu faca ace de gheata. Aveti nevoie de un blender mai bunicel, 3 ingrediente, 5 minute - si poftim o inghetata gustoasa, sanatoasa si frumoasa.

La gust este undeva intre sorbet si inghetata de fructe cu aroma de frisca, ma gandesc ca zaharul pudra se poate inlocui cu orice alt indulcitor preferat si in cantitatea reglabila dupa preferinte.

Ingrediente
Capsuni
500 g
curatate si spalate - puteti folosi orice alte fructe
Smantana dulce 30%
200 ml
Zahar pudra
100 g
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Capsunile se spala bine, se curata de frunze si se lasa putin la scurs intr-o sita.

Apoi le aranjati pe o tava asternuta cu folie de plastic sau punga si puneti la congelator pentru minim 5 ore, sau mai mult, depinde de timpul disponibil.

Folia este buna pentru a scoate usor capsunile din tava, fiind ceva mai apoase se lipesc cam tare de fund.

Inghetata de capsuni - Pas 1
Pas 2

Inghetata o preparati efectiv inainte de servire, sau o tineti inca 30 minute in congelator dupa mixare si apoi o serviti.

Deci, capsunile congelate se pun intr-un robot/blender.

Inghetata de capsuni - Pas 2
Pas 3

Turnati peste ele smantana dulce lichida.

Inghetata de capsuni - Pas 3
Pas 4

Apoi adaugati zaharul pudra sau orice alt indulcitor.

Inghetata de capsuni - Pas 4
Pas 5

Si dati atent drumul la blender, treptat marind viteza.

Aveti grija sa nu puneti prea multe fructe in robot, ca sa se mixeze cat mai bine si uniform.

Inghetata de capsuni - Pas 5
Pas 6

Cam asa arata inghetata dupa 5 minute de mixare.

S-ar putea sa nu fie chiar perfect uniforma din cauza performantelor robotului, dar oricum este f.buna.

Inghetata de capsuni - Pas 6
Pas 7

Daca o vreti ceva mai tare o treceti intr-o casoleta si puneti la congelator pentru 30 de minute.

Inghetata de capsuni - Pas 7
Pas 8

Noi am servit-o imediat, este un pic mai moale si mai cremoasa.

Dupa preferinte puteti pune orice arome aici, adaugiri si cum va duce imaginatia. Eu sunt adepta chestiilor mai simple si clasice, mai ales in deserturi.

Pofta Buna!

Inghetata de capsuni - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min