Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana

O mancare sau garnitura delicioasa de legume, este de sezon, smantana ii da un gust foarte bun. Sa nu aveti tendinta sa tineti dovleceii pana se fac mai moi in tigaie, e bine un pic sa fie mai fermi si la servire vor fi exact cum trebuie. Altfel veti obtine un fel de terci de dovlecei cu morcovi, reteta este simpla dar ca la oricare alta atentie la micile detalii, care conteaza :)

Ingrediente
Morcovi
2 buc
la mine au fost 3 morcovi mai mici
Dovlecei
1 buc
Smantana
150 g
simpla, fermentata
Usturoi (catei)
3 buc
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati, curatati morcovii si dovleceii, le taiati rondele(dovleceii semicercuri sau sferturi) de grosime potriivita, cam 2-3 mm.

Intr-o tigaie incingeti uleiul.

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 1
Pas 2

Adaugati mai intati morcovii si ii caliti cam 5 minute, amestecand 1-2 ori intre timp.

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 2
Pas 3

Apoi puneti dovleceii, amestecati si mai caliti la foc mai iute inca 5 minute.

Legumele trebuiesc calite la foc ceva mai mare ca sa se rumeneasca si sa nu lase zeama.

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 3
Pas 4

Cam asa ar trebui sa fie, putin rumene, dar inca mai crocanti dovlecii.

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 4
Pas 5

Acum adaugati usturoiul tocat marunt.

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 5
Pas 6

Si smantana, amestecati bine si mai lasati sa fiarba incet 5-7 minute.

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 6
Pas 7

Potriviti de sare, piper dupa gust si inchideti focul.

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 7
Pas 8

Sunti buni imediat, fierbinti, calzi sau chiar reci.

Le puteti servi ca atare, sau cu carne, orez, cartofi, hrisca, etc.

Pofta Buna!

Mancare de dovlecei cu morcovi si smantana - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min