O mancare sau garnitura delicioasa de legume, este de sezon, smantana ii da un gust foarte bun. Sa nu aveti tendinta sa tineti dovleceii pana se fac mai moi in tigaie, e bine un pic sa fie mai fermi si la servire vor fi exact cum trebuie. Altfel veti obtine un fel de terci de dovlecei cu morcovi, reteta este simpla dar ca la oricare alta atentie la micile detalii, care conteaza :)
Spalati, curatati morcovii si dovleceii, le taiati rondele(dovleceii semicercuri sau sferturi) de grosime potriivita, cam 2-3 mm.
Intr-o tigaie incingeti uleiul.
Adaugati mai intati morcovii si ii caliti cam 5 minute, amestecand 1-2 ori intre timp.
Apoi puneti dovleceii, amestecati si mai caliti la foc mai iute inca 5 minute.
Legumele trebuiesc calite la foc ceva mai mare ca sa se rumeneasca si sa nu lase zeama.
Cam asa ar trebui sa fie, putin rumene, dar inca mai crocanti dovlecii.
Acum adaugati usturoiul tocat marunt.
Si smantana, amestecati bine si mai lasati sa fiarba incet 5-7 minute.
Potriviti de sare, piper dupa gust si inchideti focul.
Sunti buni imediat, fierbinti, calzi sau chiar reci.
Le puteti servi ca atare, sau cu carne, orez, cartofi, hrisca, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.