O mâncare sau garnitură delicioasă de legume, este de sezon, smântâna îi dă un gust foarte bun. Să nu aveți tendința să țineți dovleceii până se fac mai moi în tigaie, e bine un pic să fie mai fermi și la servire vor fi exact cum trebuie. Altfel veți obține un fel de terci de dovlecei cu morcovi, rețeta este simplă dar ca la oricare altă atenție la micile detalii, care contează :)
Spălați, curățați morcovii și dovleceii, le tăiați rondele(dovleceii semicercuri sau sferturi) de grosime potrivită, cam 2-3 mm.
Într-o tigaie încingeți uleiul.
Adăugați mai întâi morcovii și îi căliți cam 5 minute, amestecând 1-2 ori între timp.
Apoi puneți dovleceii, amestecați și mai căliți la foc mai iute încă 5 minute.
Legumele trebuie călite la foc ceva mai mare ca să se rumenească și să nu lase zeamă.
Cam așa ar trebui să fie, puțin rumene, dar încă mai crocanți dovleceii.
Acum adăugați usturoiul tocat mărunt.
Și smântâna, amestecați bine și mai lăsați să fiarbă încet 5-7 minute.
Potriviți de sare, piper după gust și închideți focul.
Sunt buni imediat, fierbinți, calzi sau chiar reci.
Le puteți servi ca atare, sau cu carne, orez, cartofi, hrișcă, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.