Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână

O mâncare sau garnitură delicioasă de legume, este de sezon, smântâna îi dă un gust foarte bun. Să nu aveți tendința să țineți dovleceii până se fac mai moi în tigaie, e bine un pic să fie mai fermi și la servire vor fi exact cum trebuie. Altfel veți obține un fel de terci de dovlecei cu morcovi, rețeta este simplă dar ca la oricare altă atenție la micile detalii, care contează :)

Ingrediente
Morcovi
2 buc
la mine au fost 3 morcovi mai mici
Dovlecei
1 buc
   
Smântână
150 g
simplă, fermentată
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Spălați, curățați morcovii și dovleceii, le tăiați rondele(dovleceii semicercuri sau sferturi) de grosime potrivită, cam 2-3 mm.

Într-o tigaie încingeți uleiul.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați mai întâi morcovii și îi căliți cam 5 minute, amestecând 1-2 ori între timp.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți dovleceii, amestecați și mai căliți la foc mai iute încă 5 minute.

Legumele trebuie călite la foc ceva mai mare ca să se rumenească și să nu lase zeamă.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 3
Pas 4

Cam așa ar trebui să fie, puțin rumene, dar încă mai crocanți dovleceii.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 4
Pas 5

Acum adăugați usturoiul tocat mărunt.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 5
Pas 6

Și smântâna, amestecați bine și mai lăsați să fiarbă încet 5-7 minute.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 6
Pas 7

Potriviți de sare, piper după gust și închideți focul.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 7
Pas 8

Sunt buni imediat, fierbinți, calzi sau chiar reci.

Le puteți servi ca atare, sau cu carne, orez, cartofi, hrișcă, etc.

Poftă Bună!

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min