Ciulama de ciuperci

Una dintre cele mai delicioase mâncăruri de la Herghelia, trebuie s-o gustați neapărat și voi. Se prepară foarte simplu, o puteți combina cu o mămăligă sau cartofi.

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Usturoi
6 buc
căței
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
Lapte de soia
2 pahare
   
Făină albă calitate superioară
6 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de măsline
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Ciupercile le spălați și curățați. Le puneți la fiert și lăsați 20 de min să fiarbă.

Ciulama de ciuperci - Pas 1
Pas 2

Apoi le lăsați să se scurgă și să se răcorească.

Ciulama de ciuperci - Pas 2
Pas 3

Tăiați subțire toate ciupercile.

Ciulama de ciuperci - Pas 3
Pas 4

Pregătiți rețeta de sos alb vegetarian cu cantitate dublă de ingrediente.

Ciulama de ciuperci - Pas 4
Pas 5

Când este gata sosul adăugați la el ciupercile.

Ciulama de ciuperci - Pas 5
Pas 6

Adăugați usturoiul pisat bine.

Ciulama de ciuperci - Pas 6
Pas 7

Apoi verdeața tocată mărunt.

Ciulama de ciuperci - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine totul și luați de pe foc. Asta-i toată rețeta, dacă mai faceți și o mămăliguță vă mâncați și degetele :)

Poftă Bună!

Ciulama de ciuperci - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min