Salata de vinete, cu rosii si ceapa

O varianta de salata de vinete foarte buna, simpla, rapida si asa, mai de casa. Am gustat-o prima data la un botez, mi-a placut mult combinatia, am gasit intre timp si aceasta metoda rapida si gustoasa de a coace vinetele la cuptor pentru ea. Recomand sa incercati, nu aveti cum sa gresiti si mai ales daca aveti acum pofta de vinete proaspete.

Ingrediente
Vinete
3 buc
Rosii
1 buc
Ceapa rosie
1 buc
Ulei
50 ml
de masline sau floarea soarelui
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Vinetele se spala si se taie in jumate apoi se cresteaza cu un cutit adanc, vedeti in poza.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 1
Pas 2

Se pun intr-o tava si se stropesc cu putin ulei.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 2
Pas 3

Se tin la cuptor la 200 de grade, timp de 30-40 de minute pana se rumenesc frumos.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 3
Pas 4

Lasati sa se raceasca bine apoi cu o lingura scoateti miezul de la vinete.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 4
Pas 5

Incercati sa nu faceti bucatile de vinete prea marunte, lasati-le mai cubulete.

Le puneti intr-un bol in care veti amesteca salata.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 5
Pas 6

Adaugati ceapa taiata fideluta.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 6
Pas 7

Apoi puneti rosiile taiate cubulete, sarea si 3-4 linguri de ulei - eu am pus ulei de floarea soarelui presata la rece, are o aroma mai specifica si da gust bun salatei.

La fel de bine iese si cu ulei de masline.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 7
Pas 8

Salata este f.buna proaspat amestecata dar am observat ca dupa cateva ore la frigider are un gust si mai bun. Deci va orientati dupa necesitate si timp.

Pofta Buna!

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min