O varianta de salata de vinete foarte buna, simpla, rapida si asa, mai de casa. Am gustat-o prima data la un botez, mi-a placut mult combinatia, am gasit intre timp si aceasta metoda rapida si gustoasa de a coace vinetele la cuptor pentru ea. Recomand sa incercati, nu aveti cum sa gresiti si mai ales daca aveti acum pofta de vinete proaspete.
Vinetele se spala si se taie in jumate apoi se cresteaza cu un cutit adanc, vedeti in poza.
Se pun intr-o tava si se stropesc cu putin ulei.
Se tin la cuptor la 200 de grade, timp de 30-40 de minute pana se rumenesc frumos.
Lasati sa se raceasca bine apoi cu o lingura scoateti miezul de la vinete.
Incercati sa nu faceti bucatile de vinete prea marunte, lasati-le mai cubulete.
Le puneti intr-un bol in care veti amesteca salata.
Adaugati ceapa taiata fideluta.
Apoi puneti rosiile taiate cubulete, sarea si 3-4 linguri de ulei - eu am pus ulei de floarea soarelui presata la rece, are o aroma mai specifica si da gust bun salatei.
La fel de bine iese si cu ulei de masline.
Salata este f.buna proaspat amestecata dar am observat ca dupa cateva ore la frigider are un gust si mai bun. Deci va orientati dupa necesitate si timp.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.