O variantă de salată de vinete foarte bună, simplă, rapidă și așa, mai de casă. Am gustat-o prima dată la un botez, mi-a plăcut mult combinația, am găsit între timp și această metodă rapidă și gustoasă de a coace vinetele la cuptor pentru ea. Recomand să încercați, nu aveți cum să greșiți și mai ales dacă aveți acum poftă de vinete proaspete.
Vinetele se spală și se taie în jumate apoi se crestează cu un cuțit adânc, vedeți în poză.
Se pun într-o tavă și se stropesc cu puțin ulei.
Se țin la cuptor la 200 de grade, timp de 30-40 de minute până se rumenesc frumos.
Lăsați să se răcească bine apoi cu o lingură scoateți miezul de la vinete.
Încercați să nu faceți bucățile de vinete prea mărunte, lăsați-le mai cubulețe.
Le puneți într-un bol în care veți amesteca salata.
Adăugați ceapa tăiată fideluță.
Apoi puneți roșiile tăiate cubulețe, sarea și 3-4 linguri de ulei - eu am pus ulei de floarea-soarelui presată la rece, are o aromă mai specifică și dă gust bun salatei.
La fel de bine iese și cu ulei de măsline.
Salata este f. bună proaspăt amestecată, dar am observat că după câteva ore la frigider are un gust și mai bun. Deci vă orientați după necesitate și timp.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.