Ingrediente
●
Unt
140 g
unt topit si racorit
●
Scortisoara
1 lingurita
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Prune
300 g
aici am in vedere prunele deja curatate de samburi, cu tot cu samburi ar fi vreo 400-450g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Prunele se spala, se scot samburii si se taie cubulete.
Pas 2
Ouale se mixeaza bine cu zaharul apoi se adauga cate putin untul topit, amestecati bine.
Pas 3
Adaugati faina, sarea, scortisoara si praful de copt, amestecati bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.
Pas 4
La urma se adauga prunele, amestecati incet cu o spatula.
Pas 5
Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt si o dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.
Pas 6
Cand checul e rumenit si a trecut testul scobitortii, il scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava direct cam 20 de minute. Apoi il scoateti din tava cu tot cu hartie si lasati sa se raceasca complet pe un prosop.
Pas 7
Il puteti servi cald(atunci este mai sfaramicios si fraged) sau rece(se taie si se tine mult mai bine).
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)