Chec cu prune și scorțișoară

O combinație perfectă și un chec foarte reușit, textură, gust, culoare - totul a fost după placul nostru. Eu data viitoare aș încerca să nu pun scorțișoară, dar numai pentru a experimenta. Prunele sunt fructele perfecte pentru așa tip de dulciuri, capătă o culoare și un gust parcă mai bun decât când sunt proaspete. Și aici am avut prunele cam acre și tari, dar în chec au fost perfecte.

Ingrediente
Ouă
3 buc
   
Zahăr
200 g
   
Unt
140 g
unt topit și răcorit
Făină
250 g
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Prune
300 g
aici am în vedere prunele deja curățate de sâmburi, cu tot cu sâmburi ar fi vreo 400-450g
Pași de urmat
Pas 1

Prunele se spală, se scot sâmburii și se taie cubulețe.

Chec cu prune și scorțișoară - Pas 1
Pas 2

Ouăle se mixează bine cu zahărul apoi se adaugă câte puțin untul topit, amestecați bine.

Chec cu prune și scorțișoară - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina, sarea, scorțișoara și praful de copt, amestecați bine cu mixerul sau telul să nu fie cocoloașe.

Chec cu prune și scorțișoară - Pas 3
Pas 4

La urmă se adaugă prunele, amestecați încet cu o spatulă.

Chec cu prune și scorțișoară - Pas 4
Pas 5

Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt și o dați la cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.

Chec cu prune și scorțișoară - Pas 5
Pas 6

Când checul e rumenit și a trecut testul scobitorii, îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tavă direct cam 20 de minute. Apoi îl scoateți din tavă cu tot cu hârtie și lăsați să se răcească complet pe un prosop.

Chec cu prune și scorțișoară - Pas 6
Pas 7

Îl puteți servi cald (atunci este mai sfărâmicios și fraged) sau rece (se taie și se ține mult mai bine).

Poftă Bună!

Chec cu prune și scorțișoară - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min