O combinație perfectă și un chec foarte reușit, textură, gust, culoare - totul a fost după placul nostru. Eu data viitoare aș încerca să nu pun scorțișoară, dar numai pentru a experimenta. Prunele sunt fructele perfecte pentru așa tip de dulciuri, capătă o culoare și un gust parcă mai bun decât când sunt proaspete. Și aici am avut prunele cam acre și tari, dar în chec au fost perfecte.
Prunele se spală, se scot sâmburii și se taie cubulețe.
Ouăle se mixează bine cu zahărul apoi se adaugă câte puțin untul topit, amestecați bine.
Adăugați făina, sarea, scorțișoara și praful de copt, amestecați bine cu mixerul sau telul să nu fie cocoloașe.
La urmă se adaugă prunele, amestecați încet cu o spatulă.
Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt și o dați la cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.
Când checul e rumenit și a trecut testul scobitorii, îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tavă direct cam 20 de minute. Apoi îl scoateți din tavă cu tot cu hârtie și lăsați să se răcească complet pe un prosop.
Îl puteți servi cald (atunci este mai sfărâmicios și fraged) sau rece (se taie și se ține mult mai bine).
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.