O combinatie perfecta si un chec foarte reusit, textura, gust, culoare - totul a fost dupa placul nostru. Eu data viitoare as incerca sa nu pun scortisoara, dar numai pt a experimenta. Prunele sunt fructele perfecte pentru asa tip de dulciuri, capata o culoare si un gust parca mai bun decat cand sunt proaspete. Si aici am avut prunele cam acre si tari, dar in chec au fost perfecte.
Prunele se spala, se scot samburii si se taie cubulete.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul apoi se adauga cate putin untul topit, amestecati bine.
Adaugati faina, sarea, scortisoara si praful de copt, amestecati bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.
La urma se adauga prunele, amestecati incet cu o spatula.
Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt si o dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.
Cand checul e rumenit si a trecut testul scobitortii, il scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava direct cam 20 de minute. Apoi il scoateti din tava cu tot cu hartie si lasati sa se raceasca complet pe un prosop.
Il puteti servi cald(atunci este mai sfaramicios si fraged) sau rece(se taie si se tine mult mai bine).
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.