Este o reteta de toamna foarte gustoasa, niciodata nu am crezut ca prazul este atat de delicios.
Incercati, cred ca o sa va placa!
Se taie prazul bucati uniforme.
Prazul se pune la fiert in apa cu sare, aprox 10-15 min. Dupa care se scurge si se lasa sa se racoreasca.
Se prepare sosul alb:
Se rumeneste faina in untul topit
Apoi se adauga putin cate putin laptele, ca sa nu se formeze cocoloase.
Se lasa la foc mic 5 min, se sareaza putin si se pipereaza.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sosul alb dupa ce se racoreste putin acesta.
Se bat albusurile spuma cu telul.
Se amesteca prazul cu compozitia de sos alb si galbenusuri.
Se amesteca atent albusurile batute spuma cu compozitia anterioara.
Se toarna amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, si se presara cascavalul ras deasupra.
Se lasa la cuptor 25-30 de minute.
Dupa ce compozitia se rumeneste, nu o scoateti imediat din cuptor(nu va mai fi pufoasa), lasati usa cuptorului deschisa pentru 10-15 minute. Sa nu uitati sa opriti cuptorul.
Se portioneaza uniform si se mananca calda sau rece, cu carne sau fara.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.