Este o rețetă de toamnă foarte gustoasă, niciodată nu am crezut că prazul este atât de delicios.
Încercați, cred că o să vă placă!
Se taie prazul bucăți uniforme.
Prazul se pune la fiert în apă cu sare, aprox 10-15 min. După care se scurge și se lasă să se răcorească.
Se prepară sosul alb:
Se rumenește făina în untul topit
Apoi se adaugă puțin câte puțin laptele, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se lasă la foc mic 5 min, se sărează puțin și se piperează.
Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu sosul alb după ce se răcorește puțin acesta.
Se bat albușurile spumă cu telul.
Se amestecă prazul cu compoziția de sos alb și gălbenușuri.
Se amestecă atent albușurile bătute spumă cu compoziția anterioară.
Se toarnă amestecul într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, și se presară cașcavalul ras deasupra.
Se lasă la cuptor 25-30 de minute.
După ce compoziția se rumenește, nu o scoateți imediat din cuptor(nu va mai fi pufoasă), lăsați ușa cuptorului deschisă pentru 10-15 minute. Să nu uitați să opriți cuptorul.
Se porționează uniform și se mănâncă caldă sau rece, cu carne sau fără.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.