Poftim si asa o reteta delicioasa cu vinete, un evantai frumos, de efect, gustos, simplu si rapid. Imi place foarte mult acest sezon de legume, vinetele sunt preferatele noastre si cu fiecare reteta noua ma conving de asta.
Aceasta reteta de vinete evantai la cuptor se face foarte repede, cam in 15 minute deja se pun la copt, inca in 40 sunt gata de servit. Puteti strecura pe acolo si cate o feliuta de bacon sau sunca, eu le-am facut simple, doar cu cascaval si rosii.
Vinetele le spalati si taiati felii cam de 6-7mm grosime, dar nu ajungeti cu cutitul pana la cotor.
Observati ca dupa ce le taiati si apasati putin mai tare pe ele, se desfac in forma de evantai.
Uleiul se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si ceva ierburi uscate(eu am pus de Provence).
Ungeti cu o pensula fiecare felie din vinetele taiate cu amestecul de ulei si le aranjati pe o tava de cuptor unsa cu ulei.
Eu le-am completat direct in tava, ca sa nu ma chinui sa le trec pe urma.
Rosiile se taie felii subtiri si se pun cate 2-3 pe cate o felie de vinete. Eu am pus peste una, in cealalta voi baga cascaval.
Deci aici vedeti cum am alternat - pe o felie de vanata am pus rosii felii, pe cealalta cascaval(la fel taiat felii subtiri).
Optional puteti pune si sunca sau bacon felii.
Dupa ce le-ati completat, usor le strangeti si dati forma uniforma de evantai.
Apoi le stropiti cu un pic de ulei, sau - eu am pastrat putin ulei cu usturoi si am uns cu pensula vinetele deasupra.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 40-45 de minute, sau pana se rumenesc frumos.
Dupa ce sunt gata, le scoateti, lasati cam 10-15 minute sa se racoreasca si le puteti servi.
Se servesc ca atare sau ca garnitura, sunt bune si reci si calde.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.