Poftim și așa o rețetă delicioasă cu vinete, un evantai frumos, de efect, gustos, simplu și rapid. Îmi place foarte mult acest sezon de legume, vinetele sunt preferatele noastre și cu fiecare rețetă nouă mă conving de asta.
Această rețetă de vinete evantai la cuptor se face foarte repede, cam în 15 minute deja se pun la copt, încă în 40 sunt gata de servit. Puteți strecura pe acolo și câte o feliuță de bacon sau șuncă, eu le-am făcut simple, doar cu cașcaval și roșii.
Vinetele le spălați și tăiați felii cam de 6-7mm grosime, dar nu ajungeți cu cuțitul până la cotor.
Observați că după ce le tăiați și apăsați puțin mai tare pe ele, se desfac în formă de evantai.
Uleiul se amestecă cu usturoiul pisat, sarea și ceva ierburi uscate (eu am pus de Provence).
Ungeți cu o pensulă fiecare felie din vinetele tăiate cu amestecul de ulei și le aranjați pe o tavă de cuptor unsă cu ulei.
Eu le-am completat direct în tavă, ca să nu mă chinui să le trec pe urmă.
Roșiile se taie felii subțiri și se pun câte 2-3 pe câte o felie de vinete. Eu am pus peste una, în cealaltă voi băga cașcaval.
Deci aici vedeți cum am alternat - pe o felie de vinete am pus roșii felii, pe cealaltă cașcaval (la fel tăiat felii subțiri).
Opțional puteți pune și șuncă sau bacon felii.
După ce le-ați completat, ușor le strângeți și dați forma uniformă de evantai.
Apoi le stropiți cu un pic de ulei, sau - eu am păstrat puțin ulei cu usturoi și am uns cu pensula vinetele deasupra.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 40-45 de minute, sau până se rumenesc frumos.
După ce sunt gata, le scoateți, lăsați cam 10-15 minute să se răcorească și le puteți servi.
Se servesc ca atare sau ca garnitură, sunt bune și reci și calde.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.