Este rețeta perfectă dacă nu vreți să vă complicați cu formarea și prepararea sarmalelor tradiționale. Cred că sunt asemănătoare cu niște pârjoale de pui amestecate cu legume - eu zic că sunt o idee bună pentru o masă de familie, sunt gustoase, rapide și interesante. Cantitatea de sos o puteți face în funcție de preferințele familiei dvs. Dacă vreți să fie mai dietetice în loc de sosul de smântână faceți unul de roșii - va fi la fel de bun.
Se curăță și se spală legumele (varză, 1 ceapă, morcovul), apoi se taie bucăți mici ca să le dați mai ușor prin mașina de tocat.
Carnea se spală și se porționează.
Se dau prin mașina de tocat legumele și carnea (dacă nu aveți mașină de tocat folosiți un blender mai bun).
La acest amestec de carne și legume se adaugă fulgii de ovăz, oul și pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Amestecați bine și bateți bine toată cantitatea de tocătură.
Formați pârjoale mici din amestecul tocat (ca să le formați mai ușor să aveți mâinile umezite în apă permanent). Le prăjiți pe tigaie cu puțin ulei până se rumenesc pe ambele părți.
Când le prăjiți pe toate le lăsați să se răcorească până pregătiți sosul.
Curățați și tăiați a 2-a ceapă, o căliți în puțin ulei.
Într-o farfurie adâncă amestecați smântâna cu pastă de roșii și cu jumătate de pahar de apă.
Adăugați acest sos peste ceapa călită. Amestecați bine și lăsați să fiarbă 5 min.
Adăugați sarmalele în sos, potriviți de sare și lăsați să mai fiarbă 10-15 min la foc mic. Se mănâncă calde cu o salată sau garnitură de legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.