Este reteta perfecta daca nu vreti sa va complicati cu formarea si prepararea sarmalelor traditionale. Cred ca sunt asemanatoare cu niste parjoale de pui amestecate cu legume - eu zic ca sunt o idee buna pentru o masa de familie, sunt gustoase, rapide si interesante. Cantitatea de sos o puteti face in functie de preferintele familiei dvs. Daca vreti sa fie mai dietetice in loc de sosul de smantana faceti unul de rosii - va fi la fel de bun.
Se curata si se spala legumele(varza, 1 ceapa, morcovul), apoi se taie bucatele mici ca sa le dati mai usor prin masina de tocat.
Carnea se spala si se portioneaza.
Se dau prin masina de tocat legumele si carnea(daca nu aveti masina de tocat folositi un blender mai bun).
La acest amestec de carne si legume se adauga fulgii de ovaz, oul si patrunjelul spalat si tocat marunt. Amestecati bine si bateti bine toata cantitatea de tocatura.
Formati parjoale mici din amestecul tocat (ca sa le formati mai usor sa aveti mainile umezite in apa permanent). Le prajiti pe tigaie cu putin ulei pana se rumenesc pe ambele parti.
Cand le prajiti pe toate le lasati sa se racoreasca pana pregatiti sosul.
Curatati si taiati a 2-a ceapa, o caliti in putin ulei.
Intr-o farfurie adanca amestecati smantana cu pasta de rosii si cu jumate de pahar de apa.
Adaugati acest sos peste ceapa calita. Amestecati bine si lasati sa fiarba 5 min.
Adaugati sarmalele in sos, potriviti de sare si lasati sa mai fiarba 10-15 min la foc mic. Se mananca calde cu o salata sau garnitura de legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.