Sarmale "comode" cu sos de smântână

Este rețeta perfectă dacă nu vreți să vă complicați cu formarea și prepararea sarmalelor tradiționale. Cred că sunt asemănătoare cu niște pârjoale de pui amestecate cu legume - eu zic că sunt o idee bună pentru o masă de familie, sunt gustoase, rapide și interesante. Cantitatea de sos o puteți face în funcție de preferințele familiei dvs. Dacă vreți să fie mai dietetice în loc de sosul de smântână faceți unul de roșii - va fi la fel de bun.

Ingrediente
Carne de pui
400 g
puteți folosi piept de pui sau pulpe dezosate
Varză albă
150 g
   
Morcovi
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Fulgi de ovăz
0.5 pahare
   
Ouă
1 buc
   
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
Smântână
300 g
   
Pastă de tomate
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Se curăță și se spală legumele (varză, 1 ceapă, morcovul), apoi se taie bucăți mici ca să le dați mai ușor prin mașina de tocat.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 1
Pas 2

Carnea se spală și se porționează.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 2
Pas 3

Se dau prin mașina de tocat legumele și carnea (dacă nu aveți mașină de tocat folosiți un blender mai bun).

La acest amestec de carne și legume se adaugă fulgii de ovăz, oul și pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Amestecați bine și bateți bine toată cantitatea de tocătură.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 3
Pas 4

Formați pârjoale mici din amestecul tocat (ca să le formați mai ușor să aveți mâinile umezite în apă permanent). Le prăjiți pe tigaie cu puțin ulei până se rumenesc pe ambele părți.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 4
Pas 5

Când le prăjiți pe toate le lăsați să se răcorească până pregătiți sosul.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 5
Pas 6

Curățați și tăiați a 2-a ceapă, o căliți în puțin ulei.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 6
Pas 7

Într-o farfurie adâncă amestecați smântâna cu pastă de roșii și cu jumătate de pahar de apă.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 7
Pas 8

Adăugați acest sos peste ceapa călită. Amestecați bine și lăsați să fiarbă 5 min.

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 8
Pas 9

Adăugați sarmalele în sos, potriviți de sare și lăsați să mai fiarbă 10-15 min la foc mic. Se mănâncă calde cu o salată sau garnitură de legume.

Poftă Bună!

Sarmale "comode" cu sos de smântână - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: gotovim-doma.ru