Este o reteta de clatite, sau o budinca mai bine zis, pe care demult vreau s-o incerc. Stiam sigur ca iese bine - cum poate fi nereusita combinatia de clatite cu branza+sos de vanilie+sufleu fin...?
Deci, frumos, delicios, deosebit si neaparat de scris in caietul cu retete. Puteti sa faceti o tava mare de clatite si apoi le portionati, sau le coaceti in mici boluri individuale, asa arata si mai "Oau".
Pregatiti orice reteta de clatite va place - eu de 25 de ani o folosesc pe aceasta.
Important sa aveti 8-10 clatite intregi, numarul de clatite poate varia in functie de cat de mare aveti tava de cuptor. In a mea au incaput 8 bucati, este cam de 20x25cm.
Amestecati branza cu 1 ou+50g de zahar+vanilie+stafide(optional).
Puneti aproximativ 2 linguri de branza pe marginile fiecarei clatite si incepeti sa le faceti rulouri, cam ca la sarmale.
Cam asa ceva.
Ungeti tava adanca de cuptor cu unt si aranjati clatitele in ea, puteti pune si niste unt peste clatite.
Intr-un bol amestecati 4 galbenusuri+200ml smantana dulce+80g de zahar+vanilie.
Turnati acest sos peste clatite si dati tava la cuptor preincalzit la 180-200 de grade, pentru 10 minute.
In acest timp bateti cele 4 albusuri, treptat adaugati cele 120g de zahar pana obtineti o bezea neteda si alba.
Dupa 10 minute scoateti tava din cuptor si intindeti bezeaua peste clatite, puneti inapoi la cuptor.
Mai lasati tava la cuptor pana se caramelizeaza frumos bezeaua - cam 10-15 minute - vedeti in poza cum a fost a mea.
La inceput a fost ceva mai inalta, peste cateva minute se mai lasa dar nu mult.
O serviti calda, portionati si savurati...
Aici aveti sectiunea din tava.
Si una pe farfurie...
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.