Este o rețetă de clătite, sau o budincă mai bine zis, pe care demult vreau s-o încerc. Știam sigur că iese bine - cum poate fi nereușită combinația de clătite cu brânză+sos de vanilie+sufleu fin...?
Deci, frumos, delicios, deosebit și neapărat de scris în caietul cu rețete. Puteți să faceți o tavă mare de clătite și apoi le porționați, sau le coaceți în mici boluri individuale, așa arată și mai "Oau".
Pregătiți orice rețetă de clătite vă place - eu de 25 de ani o folosesc pe aceasta.
Important să aveți 8-10 clătite întregi, numărul de clătite poate varia în funcție de cât de mare aveți tava de cuptor. În a mea au încăput 8 bucăți, este cam de 20x25cm.
Amestecați brânza cu 1 ou+50g de zahăr+vanilie+stafide(opțional).
Puneți aproximativ 2 linguri de brânză pe marginile fiecărei clătite și începeți să le faceți rulouri, cam ca la sarmale.
Cam așa ceva.
Ungeți tava adâncă de cuptor cu unt și aranjați clătitele în ea, puteți pune și niște unt peste clătite.
Într-un bol amestecați 4 gălbenușuri+200ml smântână dulce+80g de zahăr+vanilie.
Turnați acest sos peste clătite și dați tava la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade, pentru 10 minute.
În acest timp bateți cele 4 albușuri, treptat adăugați cele 120g de zahăr până obțineți o bezea netedă și albă.
După 10 minute scoateți tava din cuptor și întindeți bezeaua peste clătite, puneți înapoi la cuptor.
Mai lăsați tava la cuptor până se caramelizează frumos bezeaua - cam 10-15 minute - vedeți în poză cum a fost a mea.
La început a fost ceva mai înaltă, peste câteva minute se mai lasă dar nu mult.
O serviți caldă, porționați și savurați...
Aici aveți secțiunea din tavă.
Și una pe farfurie...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.