Dupa cum v-am promis, inca o reteta de iahnie de fasole, de data asta ceva mai "pacatoasa", dar atat de buna ca merita s-o incercati macar 1-2 ori pe an. Ideea asta cu adaugirea smantanei in iahnie m-a invatat candva demult o doamna la care stateam in gazda pe timpul liceului. O doamna deosebita, 4 ani de liceu au echivalat la mine cu o scoala adevarata de viata si gospodarie datorita ei.
Deci, despre reteta, foarte bune asa fasole, important sa alegeti si niste carnati buni cu cat mai putine E-uri si coloranti. Daca mai adaugati si niste piept afurmat de porc sau bacon va fi si mai ....
Fasolea se inmoaie in apa peste noapte, asa va fierbe mai bine si mai repede.
Apoi se fierbe timp de 2-3 ore cu niste frunze de dafin, un pic de ulei, o ceapa, apa de 2-3 ori mai multa decat fasole ca volum.
Se incalzeste bine o tigaie cu un pic de ulei.
Adaugati carnati taiati bucati cam de 2-3 cm, baconul si ceapa tocata mediu - amestecati periodic pana se rumenesc usor.
Adaugati rosiile tocate cubulete, amestecati si lasati cam 5 minute sa se caleasca bine.
Adaugati si pasta de rosii/ardei, pt un gust si culoare mai intense. Amestecati bine, mai lasati inca 5 minute sa se caleasca incet.
Cam asa arata compozitia.
Acum adaugati fasolea fiarta, amestecati bine si caliti 10 minute.
Adaugati smantana, iarasi amestecati si lasati sa fiarba inca 10 minute.
Potriviti de sare, piper, eu am mai adaugati si putin tarhon.
Inchideti focul, lasati sa se patrunda cateva minute.
Serviti cu ceva muraturi si savurati...
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.