Aceasta reteta am gasit-o avand pofta de o prajitura simpla cu prune, mai de casa, moale, pufoasa si cel mai important, rapida. Le-am amestecat pe toate repede, prunele le-am pus deasupra, si la cuptor cu ea.
Va recomand sa incercati reteta, puteti inlocui cu orice alte fructe, aluatul este simplu si rapid, cu ingrediente la indemana in orice bucatarie.
Ouale intregi se bat spuma alba cu zaharul si vanilia.
Apoi adaugati laptele...
...si uleiul.
Mixati bine si uniformizati compozitia.
La urma puneti faina si praful de copt.
Amestecati bine sa nu fie cocoloase, trebuie sa va iasa un aluat putin mai gros dar sa curga de pe lingura.
Asterneti o tava de cuptor mare(la mine e tava de ragaz cu 4 ochiuri) cu hartie de copt.
Turnati aluatul si nivelati bine, puneti jumatatile de prune cu coaja in jos peste aluat.
Pe fiecare pruna puneti un pic de zahar si cate un praf de scortisoara.
Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se raceasca bine.
Apoi portionati si serviti, optional puteti pudra cu zahar pudra.
Aici o felie individuala.
Aici bucatele mai mici pe un platou mai mare.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.