Această rețetă am găsit-o având poftă de o prăjitură simplă cu prune, mai de casă, moale, pufoasă și cel mai important, rapidă. Le-am amestecat pe toate repede, prunele le-am pus deasupra, și la cuptor cu ea.
Vă recomand să încercați rețeta, puteți înlocui cu orice alte fructe, aluatul este simplu și rapid, cu ingrediente la îndemână în orice bucătărie.
Ouăle întregi se bat spumă albă cu zahărul și vanilia.
Apoi adăugați laptele...
...și uleiul.
Mixați bine și uniformizați compoziția.
La urmă puneți făina și praful de copt.
Amestecați bine să nu fie cocoloașe, trebuie să vă iasă un aluat puțin mai gros dar să curgă de pe lingură.
Așterneți o tavă de cuptor mare (la mine e tava de aragaz cu 4 ochiuri) cu hârtie de copt.
Turnați aluatul și nivelați bine, puneți jumătățile de prune cu coaja în jos peste aluat.
Pe fiecare prună puneți un pic de zahăr și câte un praf de scorțișoară.
Coaceți prăjitura la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute, până se rumenește frumos.
Lăsați să se răcească bine.
Apoi porționați și serviți, opțional puteți pudra cu zahăr pudră.
Aici o felie individuală.
Aici bucățele mai mici pe un platou mai mare.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.