Vinete "Limba Soacrei"

Acest aperitiv este unul din cele mai cu vechime in familia noastra, nelipsit pe orice masa festiva in sezonul vinetelor, mai ales. Este foarte "vanat" pe masa, am observat o tendinta de golire mai rapida a farfuriilor anume cu acest fel de mancare :)

Si este bineinteles banal de simplu...acum nici nu am timp pentru ceva mai sofisticat de gatit, da nici nu cred ca este cazul intr-o masa de familie.

Vinetele in mod traditional(gatesc reteta de vreo 15 ani) le faceam prajite un ulei, de vreun an le fac la gratar si este la fel de delicios, dar mai sanatos. La fel si cu umplutura, se poate face doar cu maioneza, eu acum fac cu crema de branza si pun doar 1-2 linguri de maioneza pt gust mai interesant.

Ingrediente
Vinete
2 buc
alegeti vinete mai inguste/subtiri
Rosii
3 buc
Crema de branza
4 linguri
Maioneza
2 linguri
Usturoi (catei)
2 buc
Sare
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Vinetele si taie felii(rondele si/sau in lungime), cam de 5mm grosime, se ung cu o pensula cu putin ulei.

Se coc la gratar pe ambele parti.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol mic amestecati crema de branza cu maioneza, usturoi pisat si sare dupa gust.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 2
Pas 3

La rosii taiati atent cotorul si le feliati cat mai subtire posibil.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 3
Pas 4

Acum va arat modul traditional de asamblare:

- se ia o felie de vinete, din aceea lunga, intr-o margine se pune putina crema de branza, se acopera cu o fleie de rosie

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 4
Pas 5

Se acopera cu cealalta parte de la felia de vinete, asa ca sa iasa putin marginea de la rosie afara, ca un varf de limba :)

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 5
Pas 6

Dar mie imi place s-o fac ceva mai simplu, tai si coc vinetele rondele, pun crema de branza zu usturoi.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 6
Pas 7

Si felia de rosie deasupra. Este mai repede si mai simplu de lucrat.

Acum fiecare cu indemanarea si preferintele lui :)

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 7
Pas 8

Le aranjati pe un platou, ornati cu verdeata si serviti.

Se pot tine cateva ore la frigider, si chiar pana a 2-a zi.

Pofta Buna!

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (1-2 platouri)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min