Dovleceii la grătar sunt garnitura noastră preferată la orice mâncare, dar mai vine și timpul când ne cam plictisim să-i mâncăm așa simplu. Așa a venit la timpul ei rețeta de dovlecei cu morcovi, și acum am zis să-i încercăm și în formă de salată și nu am dat greș.
Acum este una din salatele noastre preferate, este frumoasă, gustoasă, sățioasă și interesantă. Plus la toate, va ține și silueta sub control :)
Dovleceii se spală, se taie rondele (cam de 3 mm grosime) și se coc așa simplu pe grătarul de aragaz.
După ce terminați, lăsați-i să se răcorească, apoi îi treceți într-un bol adânc în care veți amesteca salata.
Roșiile se spală și se taie felii cât de groase și frumoase vreți, le adăugați la dovlecei.
Adăugați sarea și uleiul, amestecați bine.
Eu am trecut salata într-o farfurie mai frumoasă apoi am pus ceapa și telemeaua deasupra.
Dar merge la fel de bine să le amestecați pe toate odată.
Se servește imediat și cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.