O reteta direct de pe foc, putem sa le spunem chiftelute de dovlecei sau pancakes mai groase, oricum sunt delicioase, sanatoase si super rapide. Puteti regla aici grosimea, consistenta si textura dupa preferinte - regula principala este sa scurgeti dovleceii bine de zeama, pt ca sigur ies clatite nu chiftele de dovlecei.
Ati putea adauga 1-2 linguri de faina de ovaz, faina integrala sau faina alba, daca totusi a iesit aluatul mai lichid. Oricum, urmati pasii cu atentie si va fi totul bine - va asigur ca le veti savura cu mare placere langa niste iaurt cremos sau smantana.
Fulgii de ovaz fini se amesteca cu apa clocotita fierbinte si se lasa 10 minute.
In acest timp dati dovlecelul prin razatoarea mai mare si il scurgeti bine de zeama, cu mainile.
Adaugati dovleceii peste fulgii de ovaz, tot acolo puneti oul, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat.
Potriviti de sare si piper dupa preferinte, amestecati bine.
Pe parcurs ce le veti praji pe tigaie, dovleceii mai lasa zeama - dati la o parte compozitia cu lingura si scurgeti atent zeama din bol.
Incalziti bine tigaia cu putin ulei si cu o lingura puneti compozitia de dovlecei.
Puteti sa le dati orice forma vreti, cu lingura, aluatul este mai lichid.
Cand se rumenesc frumos pe o parte, le intoarceti si pe cealalta cu o spatula.
Le scoateti pe o farfurie asternuta cu servetele de hartie, sa absoarba uleiul din exces.
Eu le-am facut mai maricele si mi-au iesit cam 12 bucati. Le puteti face si mai mici sau daca sunteti o familie mai mare, dublati cantitatile.
Se servesc cu iaurt sau smantana si sunt absolut delicioase.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.