O rețetă direct de pe foc, putem să le spunem chifteluțe de dovlecei sau pancakes mai groase, oricum sunt delicioase, sănătoase și super rapide. Puteți regla aici grosimea, consistența și textura după preferințe - regula principală este să scurgeți dovleceii bine de zeamă, pt că sigur ies clătite nu chiftele de dovlecei.
Ați putea adăuga 1-2 linguri de făină de ovăz, făină integrală sau făină albă, dacă totuși a ieșit aluatul mai lichid. Oricum, urmați pașii cu atenție și va fi totul bine - vă asigur că le veți savura cu mare plăcere lângă niște iaurt cremos sau smântână.
Fulgii de ovăz fini se amestecă cu apă clocotită fierbinte și se lasă 10 minute.
În acest timp dați dovlecelul prin răzătoarea mai mare și îl scurgeți bine de zeamă, cu mâinile.
Adăugați dovleceii peste fulgii de ovăz, tot acolo puneți oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat.
Potriviți de sare și piper după preferințe, amestecați bine.
Pe parcurs ce le veți prăji pe tigaie, dovleceii mai lasă zeamă - dați la o parte compoziția cu lingura și scurgeți atent zeama din bol.
Încălziți bine tigaia cu puțin ulei și cu o lingură puneți compoziția de dovlecei.
Puteți să le dați orice formă vreți, cu lingura, aluatul este mai lichid.
Când se rumenesc frumos pe o parte, le întoarceți și pe cealaltă cu o spatulă.
Le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele de hârtie, să absoarbă uleiul în exces.
Eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit cam 12 bucăți. Le puteți face și mai mici sau dacă sunteți o familie mai mare, dublați cantitățile.
Se servesc cu iaurt sau smântână și sunt absolut delicioase.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.