Dragi amatori de plăcinte, vă prezint o super rețetă bombă, pe lângă faptul că se face simplu, repede, ieftin, plăcintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeți în poză nu a rămas nimic efectiv în jumătate de oră. Soțul era foarte dezamăgit că am făcut atât de puține, deci vă recomand să faceți porție dublă dacă sunt mai mult de 2-3 mâncători în casă.
Sunt fragede, puțin foietate - mă întreba cineva dacă sunt cu aluat de foietaj făcute...Puteți să le faceți cu orice umplutură, cu varză e una din variantele cele mai reușite. Eu am improvizat repede și câteva cu telemea sărată, tot f.f. bune.
Deci, nu treceți pe alături :)
Dacă alegeți să faceți plăcintele cu varză, recomand în primul rând să căliți varza din timp, să aibă timp să se răcorească bine.
Deci, într-o tigaie căliți ceapa tăiată solzișori, în puțin ulei.
Când ceapa începe ușor să se rumenească adăugați varza tăiată cât mai fin și subțire.
Amestecați și o lăsați să se călească în voie la foc mediu-mic.
Când se mai rumenește o potriviți de sare și piper după gust.
Nu uitați s-o amestecați periodic, închideți focul când e gata.
Amestecați apa cu uleiul și sarea.
Adăugați făina și amestecați bine cu o lingură sau spatulă - aluatul pare mai moale dar fără grijă, așa și trebuie să fie.
Este și ceva mai uleios, că doar conține ulei, dar după ce îl mutați pe masa presărată cu făină și îl mai frământați o jumătate de minut se rezolvă.
Lăsați să se odihnească 15-20 de minute.
După acest timp îl mai frământați puțin cu făină și lăsați 10 minute la odihnit.
Apoi se taie în 12 bucățele uniforme.
Fiecare bucățică o întindeți, ajutându-vă cu puțină făină și făcălețul, în niște mici dreptunghiuri.
Puneți umplutura peste, cam 1 lingură, varză sau brânză.
Acum începem să le rulăm - strângeți marginile și împachetați.
Rulați mai strâns și uniform.
În așa fel le faceți pe toate 12 și le aranjați într-o tavă de cuptor. Ungeți cu gălbenuș de ou și opțional puteți presăra deasupra susan sau mac.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, până se rumenesc frumos.
Le lăsați puțin să se răcorească.
Apoi savurați cu mare plăcere.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.