Dragi amatori de placinte, va prezint o super reteta bomba, pe langa faptul ca se face simplu, repede, ieftin, placintele sunt extraordinar de gustoase. Din tava care o vedeti in poza nu a ramas nimic efectiv in jumate de ora. Sotul era foarte dezamagit ca am facut atat de putine, deci va recomand sa faceti portie dubla daca sunt mai mult de 2-3 mancatori in casa.
Sunt fragede, putin foietate - ma intreba cineva daca sunt cu aluat de foietaj facute...Puteti sa le faceti cu orice umplutura, cu varza e una din variantele cele mai reusite. Eu am improvizat repede si cateva cu telemea sarata, tot f.f. bune.
Deci, nu treceti pe alaturi :)
Daca alegeti sa faceti placintele cu varza, recomand in primul rand sa caliti varza din timp, sa aiba timp sa se racoreasca bine.
Deci, intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori, in putin ulei.
Cand ceapa incepe usor sa se rumeneasca adaugati varza taiata cat mai fin si subtire.
Amestecati si o lasati sa se caleasca in voie la foc mediu-mic.
Cand se mai rumeneste o potriviti de sare si piper dupa gust.
Nu uitati s-o amestecati periodic, inchideti focul cand e gata.
Amestecati apa cu uleiul si sarea.
Adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau spatula - aluatul pare mai moale dar fara grija, asa si trebuie sa fie.
Este si ceva mai uleios, ca doar contine ulei, dar dupa ce il mutati pe masa presarata cu faina si il mai framantati o jumate de minut se rezolva.
Lasati sa se odihneasca 15-20 de minute.
Dupa acest timp il mai framantati putin cu faina si lasati 10 minute la odihnit.
Apoi se taie in 12 bucatele uniforme.
Fiecare bucatica o intindeti, ajutandu-va cu putina faina si facaletul, in niste mici dreptunghiuri.
Puneti umplutura peste, cam 1 lingura, varza sau branza.
Acum incepem sa le rulam - strangeti marginile si impachetati.
Rulati mai strans si uniform.
In asa fel le faceti pe toate 12 si la aranjati intr-o tava de cuptor. Ungeti cu galbenus de ou si optional puteti presara deasupra susan sau mac.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Le lasati putin sa se racoreasca.
Apoi savurati cu mare placere.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.