Pilaf cu bulgur

De fapt aceasta reteta nu este una de pilaf, ca din astea mai avem, dar sa va fac cunostinta cu bulgurul si cum se gateste. Aceeasi prietena care mi-a facut cadou taiteii de Cataif m-a facut "dependenta" de bulgur si pasta de ardei(dulce, in cazul meu). Mai bine de 1 an a devenit una din cerealele noastre preferate pentru pilaf si tot felul de garnituri cu legume.

Bulgurul este de fapt bobul de grau curatat de coaja si prefiert, se gateste f.repede, face pilaful sa fie bob cu bob si are textura foarte buna si interesanta.

Prima mea mancare gatita cu bulgur a fost doar un fel de garnitura/pilaf cu ceapa calita, pasta de ardei si bulgur. Toata familia a mancat cu mare placere si de atunci l-am recomandat la cine mi-a mai trecut pragul.

Se gaseste in magazinele cu specific arabesc, l-am vazut la Carrefour la raionul de produse arabesti, l-am cumparat si de pe internet la Karmel Shop. Va recomand sa-l incercati si neaparat va veti indragosti de el, are o aroma foarte placuta si textura perfecta.

Ingrediente
Bulgur
1 pahar
pahar de 250ml
Apa
2 pahare
acelasi pahar cu care masurati bulgurul
Piept de pui
1 buc
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Pasta de tomate
1 lingurita
sau pasta de ardei gras
Sare
1 lingurita
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
dupa gust
Frunza de dafin
2 buc
optional
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Asa arata bulgurul mai de aproape.

Se spala in 2-3 ape ca si orezul, se scruge bine de apa.

Pilaf cu bulgur - Pas 1
Pas 2

Pregatiti si restul ingredientelor.

Pilaf cu bulgur - Pas 2
Pas 3

Pieptul de pui se taie feli subtiri.

Pilaf cu bulgur - Pas 3
Pas 4

Ceapa si morcovul se taie julien.

Pilaf cu bulgur - Pas 4
Pas 5

Intr-o tigaie adanca sau tuci cu fund gros incingeti bine uleiul.

Adaugati pieptul de pui, amestecati periodic pana scade toata apa din el.

Pilaf cu bulgur - Pas 5
Pas 6

Adaugati morcovul si ceapa, caliti impreuna inca 5 minute.

Pilaf cu bulgur - Pas 6
Pas 7

Adaugati pasta de ardei/rosii, amestecati bine, mai caliti 5 minute.

Pilaf cu bulgur - Pas 7
Pas 8

Puneti bulgurul, amestecati.

Pilaf cu bulgur - Pas 8
Pas 9

Turnati apa.

Pilaf cu bulgur - Pas 9
Pas 10

Potriviti de sare, piper, adaugati frunza de dafin si amestecati bine.

Cand incepe sa fiarba faceti focul mai mic si il lasati cam 10-15 minute.

Pilaf cu bulgur - Pas 10
Pas 11

Tot acest timp a fiert fara capac, observati ca s-a umflat, daca gustati din el este fiert.

Dar inca nu perfect :)

Pilaf cu bulgur - Pas 11
Pas 12

Sa-l aducem la starea lui ideala, inchideti focul si acoperiti oala cu capac.

Lasati asa sa se patrunda toate aromele timp de 20-30 de minute. Bulgurul va absorbi restul de zeama si va fi bob cu bob, nu cleios.

Observati ca nu am amestecat in el dupa ce a inceput sa fiarba cu tot cu mirodenii si apa.

Pilaf cu bulgur - Pas 12
Pas 13

Dupa acest timp il serviti cu orice va place - salata, muraturi, etc.

Pilaf cu bulgur - Pas 13
Pas 14

Si aici mai de aproape.

Pofta Buna!

Pilaf cu bulgur - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6-7 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min