Să vă arăt acum una din rețetele noastre preferate din ultima perioadă, aceste perișoare cu smântână - sunt pufoase, gustoase, sănătoase și da, dietetice (dacă excludem smântâna :)
Rețeta am improvizat-o pentru Maria(de 1 anișor) în special, dar a fost foarte apreciată și de noi, cei mari. După câteva ture am calculat proporțiile de mai jos, care sunt după mine perfect echilibrate. Neapărat recomand să le faceți în oala cu aburi, așa vor fi foarte pufoase și fragede - fulgii de ovăz din compoziție se umflă și le dau o textură deosebită.
Ingredientele de bază ar fi carnea de pui, ceapa, oul și fulgii de ovăz, după preferințe și imaginație am adăugat morcov/dovleac(culoare) și conopidă(vitamine și textură).
Puteți să le faceți cu orice sos - de roșii de ex, sau simple ca niște pârjoale. Sigur cei care țineți regim veți aprecia această variantă în loc de clasicul piept de pui la grătar(bun și ăla dar te cam saturi).
Carnea de pui și ceapa se trec prin mașina de tocat carne.
Conopida și morcovul se dau prin robot, să fie cam de mărimea bobului de orez.
Peste carne adăugat legumele, fulgii de ovăz, oul și sare după gust și preferințe.
Amestecați bine compoziția să fie cât mai uniformă.
Formați perișoarele și le aranjați în oala de fiert pe aburi.
Nu uitați să turnați apă în oala de mai jos.
Lăsați să fiarbă pe aburi 30-40 de minute.
Apoi le treceți într-o tigaie adâncă sau oală cu fund mai gros.
Din această cantitate de ingrediente eu am fiert 2 ture de perișoare.
După ce a fost gata prima tură, le-am mutat și am pus restul iar la fiert.
După ce au fiert toate perișoarele turnați peste ele smântâna dulce și le puneți la fiert.
Când începe să fiarbă, amestecați și lăsați 10-15 minute la foc mic.
Observați că după acest timp sosul se îngroașă și are consistența perfectă.
Dacă smântâna este mai puțin grasă s-ar putea să nu se îngroașe așa de bine.
Potriviți de sare, presărați pătrunjelul tocat.
Acoperiți oala cu capac și închideți focul, lăsați 10 minute să se pătrundă înainte de servire.
Serviți cu orice garnitură de orez, couscous, paste, cartofi, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.