Perișoare de pui cu smântână

Să vă arăt acum una din rețetele noastre preferate din ultima perioadă, aceste perișoare cu smântână - sunt pufoase, gustoase, sănătoase și da, dietetice (dacă excludem smântâna :)

Rețeta am improvizat-o pentru Maria(de 1 anișor) în special, dar a fost foarte apreciată și de noi, cei mari. După câteva ture am calculat proporțiile de mai jos, care sunt după mine perfect echilibrate. Neapărat recomand să le faceți în oala cu aburi, așa vor fi foarte pufoase și fragede - fulgii de ovăz din compoziție se umflă și le dau o textură deosebită.

Ingredientele de bază ar fi carnea de pui, ceapa, oul și fulgii de ovăz, după preferințe și imaginație am adăugat morcov/dovleac(culoare) și conopidă(vitamine și textură).

Puteți să le faceți cu orice sos - de roșii de ex, sau simple ca niște pârjoale. Sigur cei care țineți regim veți aprecia această variantă în loc de clasicul piept de pui la grătar(bun și ăla dar te cam saturi).

Ingrediente
Piept de pui
600 g
   
Ouă
1 buc
   
Fulgi de ovăz fini
50 g
   
Conopidă
100 g
opțional
Morcovi
200 g
sau dovleac crud
Ceapă albă
1 buc
   
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
500 ml
   
Sare
1 lingurita
   
Pătrunjel verde
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Carnea de pui și ceapa se trec prin mașina de tocat carne.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 1
Pas 2

Conopida și morcovul se dau prin robot, să fie cam de mărimea bobului de orez.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 2
Pas 3

Peste carne adăugat legumele, fulgii de ovăz, oul și sare după gust și preferințe.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine compoziția să fie cât mai uniformă.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 4
Pas 5

Formați perișoarele și le aranjați în oala de fiert pe aburi.

Nu uitați să turnați apă în oala de mai jos.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 5
Pas 6

Lăsați să fiarbă pe aburi 30-40 de minute.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 6
Pas 7

Apoi le treceți într-o tigaie adâncă sau oală cu fund mai gros.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 7
Pas 8

Din această cantitate de ingrediente eu am fiert 2 ture de perișoare.

După ce a fost gata prima tură, le-am mutat și am pus restul iar la fiert.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 8
Pas 9

După ce au fiert toate perișoarele turnați peste ele smântâna dulce și le puneți la fiert.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 9
Pas 10

Când începe să fiarbă, amestecați și lăsați 10-15 minute la foc mic.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 10
Pas 11

Observați că după acest timp sosul se îngroașă și are consistența perfectă.

Dacă smântâna este mai puțin grasă s-ar putea să nu se îngroașe așa de bine.

Potriviți de sare, presărați pătrunjelul tocat.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 11
Pas 12

Acoperiți oala cu capac și închideți focul, lăsați 10 minute să se pătrundă înainte de servire.

Perișoare de pui cu smântână - Pas 12
Pas 13

Serviți cu orice garnitură de orez, couscous, paste, cartofi, etc.

Poftă Bună!

Perișoare de pui cu smântână - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min