Granola

Este un musli facut in casa, foarte hranitor si sanatos. Se consuma la micul dejun cu sosuri de fructe, lapte de soia sau alte bauturi similare. Se prepara foarte usor si se poate pastra in casoleta ermetica mai mult timp. De cand am aflat de acest musli, il folosesc aproape in fiecare dimineata la prepararea micului dejun.

Ingrediente
Fulgi de ovaz
4 pahare
Susan
2 linguri
Seminte de floarea soarelui
2 linguri
Nuci
1 pahar
Aceasta cantitate de nuci o puteti varia si cu alte tipuri de nuci/alune
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Miere de albine
4 linguri
Suc de fructe
0.5 pahare
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un castron mai mare puneti fulgii de ovaz, toate nucile si le amestecati bine.

Granola - Pas 1
Pas 2

Intr-o farfurie mai adanca amestecati sucul de fructe, mierea, uleiul si sarea.

Granola - Pas 2
Pas 3

Amestecati fulgii de ovaz si nucile cu lichidul de la pasul de mai sus.

Granola - Pas 3
Pas 4

Intr-o tava de cuptor distribuiti uniform tot amestecul si o puneti la cuptor la foc foarte mic. Amestecati cu o lingura din 15 in 15 min, ca sa se usuce uniform.

Aveti grija cu temperatura in cuptor, sa fie minima - altfel se arde foarte repede.

Granola - Pas 4
Pas 5

Lasati la cuptor cam 1-2 ore, in functie de cum se rumeneste musli-ul. Trebuie sa fie de culoare rumen-aurie si crocant. Cu 20 de min inainte sa fie gata puteti adauga mere sau banane taiate subtire, ca sa se usuce suficient si acestea.

Granola - Pas 5
Pas 6

Dupa ce il scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca bine. Apoi il puneti intr-o casoleta care se inchide ermetic si il folositi cand aveti nevoie.

 Pofta Buna!

Granola - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ajunge pentru 10-15 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min