Aceasta este o variantă mai rapidă a rețetei clasice de Cușma lui Guguță pe care v-am arătat-o mai demult. Fiind mai la îndemână și la fel de gustoasă, de fapt a devenit nu o variantă, dar mulți chiar spun că asta e rețeta originală.
Oricum este delicios tortul, rapid și arătos. Crema de obicei este cea de smântână (și recomand smântână grasă, de 30%, ca să fie crema cât mai densă și să nu curgă). Puteți face și cu frișcă de casă, din smântână lichidă.
Eu am ales s-o fac de data asta cu o cremă nouă, tot cam la fel dar un pic mai pufoasă și cu un gust puțin altfel. Am văzut această cremă undeva pe net și mi-a plăcut mult ideea să combin smântâna fermentată cu smântâna dulce și cu laptele condensat. A fost chiar deosebit de bună, o recomand și pt alte rețete de torturi.
Vișinele fără sâmburi le lăsați să se scurgă bine de zeamă.
Pregătim crema:
- într-un bol turnați smântâna dulce rece, smântâna fermentată rece și laptele condensat.
Bateți bine cu mixerul la viteză maximă până crema se face densă și groasă.
Dacă faceți doar cu smântână fermentată sau doar cu frișcă, pur și simplu le bateți bine cu zahăr după gust.
Puneți o clătită pe farfuria plată și aranjați un rând de vișine.
Faceți un rulou și încercați să-l strângeți cât mai bine.
La fel se fac și restul clătitelor.
Ungeți platoul sau farfuria cu cremă, aceasta va fi baza tortului.
Puneți 4 clătite una lângă alta în rând.
Le ungeți bine cu cremă.
Urmează următorul rând din 3 clătite, apoi un rând din 2, și la fel se unge fiecare bine cu cremă.
Ultimul rând este din 1 rulou, se pune sus.
Ungeți bine toată suprafața tortului cu cremă, să fie cât mai uniformă.
Ornați cu ciocolată dată prin răzătoarea mică.
Acoperiți bine cu folie sau capac și îl puneți la frigider să se pătrundă, minim 6-10 ore.
Puteți să-l faceți chiar mai din timp, pt că este și mai bun dacă stă chiar 2-3 zile la frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.